Luuk de Ruijter snelschaakkampioen

Op dinsdag 28 januari werd het snelschaakkampioenschap gespeeld. In de voorronden speelden drie groepen van zes en één groep van zeven spelers.         De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsten zich voor de finale. Groep 1 werd ongeslagen gewonnen door Luuk de Ruijter met Rogier dan Uyl op de tweede plaats. In groep 2 eindigden Herbert Tessemaker, Bartelo Oegema en Hans de Goede samen op de eerste plaats. Er was dus een barrage nodig. Die werd gewonnen door Hans en Bartelo werd tweede. Groep 3 werd ongeslagen gewonnen door Sander Wissink, en Henk Abels werd tweede. In groep 4 waren twee winnaars Herman Schutte en Klaas Fiks.

In de finale bleek Luuk de beste snelschaker. Hij won opnieuw al zijn partijen en werd dus snelschaakkampioen. Sander werd met zes overwinningen nummer twee. Bartelo werd derde.

De acht nummers drie en vier uit de voorronden speelden de finale in een aparte groep. Hier won Rein Schuring ongeslagen en werd Herbert Tessemaker tweede.   De rest werd ingedeeld in twee groepen van vier spelers. Hier werden Evert Bastiaannet en Bob Lentelink winnaars met een score van 100%, en was er een tweede plaats voor Hans Busman en voor Jan Flierman.

De eindstanden waren:

voor het kampioenschap tweede groep
naam punten naam punten
1 L.G.J. de Ruijter 7 1 R. Schuring 7
2 S. Wissink 6 2 H. Tessemaker 5
3 B. Oegema 4 3 P. Overbeek 4
4 H. Abels 3,5 4 D. Hovannesian 3
5 H. Schutte 2,5 H. Logtenberg 3
6 H. de Goede 2 Z. Ugljanin 3
K. Fiks 2 7 B. van der Wee 2,5
8 R. den Uyl 1 8 R. Douma 0,5
naam punten naam punten
1 E. Bastiaannet 3 1 B. Lentelink 3
2 H. Busman 2 2 J. Flierman 2
3 J. van Garderen 1 3 M.N. Rodewijk 1
4 A. van Dijk 0 4 B. Kasteel 0

 


Luuk de Ruijter snelschaakkampioen

Op dinsdag 22 januari werd het snelschaakkampioenschap gespeeld. Door de gladde wegen i.v.m. de sneeuwval, waren enkele leden verhinderd en begonnen we iets later. In de voorronden speelden vier groepen één met zes en drie met vijf spelers. De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsten zich voor de finale. Groep 1 werd ongeslagen gewonnen door Luuk de Ruijter met Bartelo Oegema op de tweede plaats. In groep 2 was het Herbert Tessemaker die ongeslagen eerste werd en Rein Schuring nummer twee. Groep 3 werd gewonnen door Dirk van der Maarel en hier werd Andries Elskamp tweede. In groep 4 was het Sander Wissink die ongeslagen won. Maar omdat na hem Berry van der Wee, Zeko Ugljanin en Rogier den Uijl gelijk eindigden was er een barage nodig. Die werd gewonnen door Berry

In de finale bleek Luuk de beste snelschaker. Hij won opnieuw al zijn partijen en werd dus snelschaakkampioen. Sander werd met zes overwinningen nummer twee. Berry werd derde.

Zes spelers die zich niet voor de finale hadden geplaatst speelden in aparte goep. Jan Flierman won hier en Harry Logtenberg werd tweede.

De eindstanden waren:

voor het kampioenschap
naam punten
1 L. de Ruijter 7
2 S. Wissink 6
3 B. van der Wee 4
4 R. Schuring 3
5 H. Tessemaker 2
5 D. Elskamp 2
5 B. Oegema 2
5 D. A. van der Maarel 2
overige
naam punten
1 J. Flierman 4
2 H. Logtenberg 3
3 B. Kasteel 2
3 H.J. van der Vegt 2
4 J. Ph.van Garderen 0

Rein Schuring snelschaakkampioen

Op dinsdag 23 januari werd het snelschaakkampioenschap gespeeld. In de voorronden speelden vier groepen van elk zes spelers. De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsten zich voor de finale. Groep 1 werd ongeslagen gewonnen door Andries Elskamp met Peter Overbeek op de tweede plaats In groep 2 was het Rein Schuring die ongeslagen eerste werd en Henk Abels nummer twee. Groep 3 werd ongeslagen gewonnen door Sander Wissink voor Rogier den Uyl.                        Harry Logtenberg won groep 4 en Evert Bastiaannet werd tweede.

In de finale bleken Rein en Sander de beste snelschakers. Beiden wonnen zes partijen. Omdat Rein zijn partij tegen Sander won werd hij onze nieuwe snelschaakkampioen. Sander werd tweede en Henk Abels derde.

Zij die zich niet voor de finale hadden geplaatst speelden in twee groepen van zes en één van vier spelers. Bartelo Oegema en Marinus Wind in wonnen groep 2, Berry van der Wee won in groep 3 en Helmig van der Vegt in groep 4..

De eindstanden waren:

Voor kampioenschap
naam punten
1 R. Schuring 6
2 S. Wissink 6
3 H. Abels 4
4 D. Elskamp 3,5
E. Bastiaannet 3,5
6 R. den Uyl 3
7 P. Overbeek 1,5
8 H. logtenberg 0,5
Groep 2
naam punten
1 B. Oegema 4
M. Wind 4
3 H. Tessemaker 3
4 D. A. van der Maarel 2
Z. Ugljanin 2
6 D. Koopmans 0
Groep 3
naam punten
1 B. van der Wee 5
2 H. Schutte 4
3 J. Ph.van Garderen 3
4 R. Douma 2
5 B. Lentelink 1
6 B. Kasteel 0
Groep 4
naam punten
h.j. van der Vegt 3
M. Rodewijk 2
J. Flierman 1
J.G. van der Most 0

Sander Wissink snelschaakkampioen

Op dinsdag 17 januari werd het snelschaakkampioenschap gespeeld. In de voorronden speelden drie groepen van elk zes spelers. De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsten zich voor de finale. Groep 1 werd ongeslagen gewonnen door Sander Wissink met Herbert Tessemaker op de tweede plaats In groep 2 werd de eerste plaats gedeeld door Henk Abels en Rogier den Uyl. In groep 3 waren dat Peter Overbeek en Bartelo Oegema.

In de finale bleek Sander de beste snelschaker. Hij won alle vijf partijen en werd daarmee ongeslagen onze nieuwe snelschaakkampioen. Henk werd tweede en Bartelo derde.

Zij die zich niet voor de finale hadden geplaatst speelden in een groep van zes en één van vijf spelers. Rein Schuring won in groep 2 en Berry van der Wee in groep 3.

De eindstanden waren:

Voor kampioenschap
naam punten
1 S. Wissink 5
2 H. Abels 3 won van 3
3 B. Oegema 3
4 H. Tessemaker 2
5 P. Overbeek 1 won van 6
6 R. den Uyl 1
Groep 2
naam punten
1 R. Schuring 5
2 D. Elskamp 4
3 H. Schutte 2
E. Bastiaannet 2
M. Wind 2
6 J. Flierman 0
Groep 3
naam punten
1 B. van der Wee 4
2 H. Busman 2,5
3 A. van Dijk 2
4 M. Rodewijk 1,5
5 J.G. van der Most 0


Rein Schuring ongeslagen snelschaakkampioen

Op dinsdag 26 januari werd het snelschaakkampioenschap gespeeld. In de voorronden speelden twee groepen van 5 en één groep van zes spelers. De nummers 1 en 2 uit elke groep plaatsten zich voor de finale. Groep 1 werd verassend ongeslagen gewonnen door Ed Wallert, die daarmee zelfs Andries Elskamp naar de tweede plaats verwees. Groep 2 werd gewonnen door Rein Schuring vóór Marinus Wind. In groep 3 was Rogier den Uyl de sterkste en werd Evert Bastiaannet tweede.

In de finale bleek Rein in topvorm te zijn. Hij won alle vijf partijen en werd daarmee onze nieuwe snelschaakkampioen. Andries werd tweede, hij verwees Ed naar de derde plaats.

Zij die zich niet voor de finale hadden geplaatst speelden in twee groepen van vier spelers. Hans de Goede en Jan Flierman wonnen in hun groep.

De eindstanden waren:

Voor kampioenschap
naam punten
1 R. Schuring 5
2 D. Elskamp 4
3 E. Wallert 2 won van 4
4 E. Bastiaannet 2
5 R. den Uyl 1 won van 6
6 M. Wind 1
Groep 2
naam punten
1 H. de Goede 3
2 B. van der Wee 2
3 J. van Garderen 1
4 H. Busman 0
Groep 3
1 J. Flierman 2,5
2 D. Koopmans 1,5 won van 3
3 H. Logtenberg 1,5
4 A. van Dijk 0,5

Guido de Romph snelschaakkampioen, Bram van der Mars jeugdkampioen

Het snelschaakkampioenschap had dit seizoen wel een heel spannend verloop. Op 3 februari werden in drie groepen van zes spelers de voorronden gespeeld. De nummers 1 en 2 uit elke groep speelden in de finale voor het kampioenschap. De nummers 3 en 4 uit elke groep speelden in finalegroep 2. De jeugd speelde in een aparte finalegroep voor het jeugdkampioenschap.

Bij de jeugd behaalden Bram van der Mars en Dennie de Wilde 3 punten uit 4 partijen. Omdat Bram van Dennie had gewonnen werd hij de jeugdkampioen Bij de senioren was het niet zo eenvoudig. Guido de Romph en Hans de Goede stonden na afloop met 3,5 punten uit 5 partijen precies gelijk. Omdat zij tegen elkaar remise hadden gespeeld volgde er op 21 april een barrage van 2 partijen. Hierin bleek Guido de sterkste, zodat hij onze nieuwe snelschaakkampioen werd.

De eindstand van de finalegroepen was: 

Voor kampioenschap Groep 2
naam punten naam punten
1 G. de Romph 3,5 wint barrage 1 R. Schuring 5
1 H. de Goede 3,5 2 R. van der Hulst 4
3 B. van de Wee 2,5 meer SB punten 3 J. van Garderen  2,5
4 D. Elskamp 2,5 4 A. van Dijk 1,5
5 E. Bastiaannet 2 5 D. Koopmans 1
6 M. Wind 1 6 J. Flierman 1
Jeugdgroep
naam punten
1 Bram van der Mars 3 wint van Dennie
2 Dennie de Wilde 3
3 Floris Pol 2 wint van Joris
4 Joris Posthuma 2
5 Rob Voois 0

Andries Elskamp snelschaakkampioen

Door  negenmaal te winnen en één keer te verliezen werd Andries Elskamp onze nieuwe snelschaakkampioen. Het was de zevende keer dat hij de snelschaakbeker won. In de finalegroep had hij 2 punten voorsprong op Hans de Goede, Berry van der Wee en Harry Logtenberg. Hans won van Berry en van Harry en werd daarmee tweede. Omdat Berry van Harry won werd hij derde en Harry vierde. Rein Schuring, die vorig jaar nog derde werd, kwam dit jaar niet verder dan plaats vijf. Adri van Dijk speelde sterk in de voorronde Daardoor kwam hij verrassend in de eerste finalegroep.

Bert Plooy won in groep 2 voor Jan Flierman en Marinus Wind. Omdat Marinus won van Jan werd hij tweede.

Vier jeugdspelers speelden in een aparte finalegroep om het jeugdkampioenschap.

Zij speelden een dubbele competitie. Rolf van der Hulst won al zijn partijen en werd daarmee kampioen. Dennie de Wilde, de jeugdkampioen van vorig jaar, werd dit jaar tweede.

De eindstanden waren:

voorronden
Groep 1 Groep 2
naam punten naam  punten
1 D. Elskamp 5 1 H. de Goede 4
2 A. van Dijk 3 2 B. van der Wee 4
3 J. Flierman 3 3 J. van Garderen 3,5
4 M. Wind 2 3 B. Plooy 2,5
5 H. van Dragt 1 5 H. Busman 0,5
6 Dennie de Wilde 1 5 Rob van der Hulst 0,5
Groep 3
naam punten
1 R. Schuring 3,5
2 H. Logtenberg 2,5
2 D. Koopmans 2
4 H.J. van der Vegt 1,5
5 Joris Posthuma 0,5
finale 
Voor kampioenschap Groep 2
naam punten naam punten
1 D. Elskamp 4 kampioen 1 B. Plooy 4
2 H. de Goede 3 2 M. Wind 3
3 B. van de Wee 3 3 J. Flierman 3
4 H. Logtenberg 3 4 H. Busman 2
5 R. Schuring 2 5 H. van Dragt 1,5
6 A. van Dijk 0 6 J. van Garderen  1,5
Jeugdgroep
naam punten
1 Rolf van der Hulst 6 kampioen
2 Dennie de Wilde 4
3 Joris Posthuma 2
4 Bram van de Mars 0


Guido de Romph snelschaakkampioen 2013

Op 5 februari streden 15 leden van de Zeven Pionnen om het snelschaakkampioenschap 2013.  Eerst werden in drie groepen van vijf de voorronden gespeeld.  De eindstand van deze voorronden is:

Groep 1     Groep 2  
  naam punten     naam  punten
1 D. Elskamp 4   1 G. de Romph 4
2 H. Logtenberg 3   2 B. van der Wee 2
3 Dennie de Wilde 2   3 M. Rodewijk 1,5
4 H. van Dragt 1   3 Joris Posthuma 1,5
5 A. van Dijk 0   5 J. Flierman 1
Groep 3  
  naam punten
1 R. Schuring 4
2 J. van Garderen 2,5
2 H.J. van der Vegt 2,5
4 H. Busman 1
5 Frank Tiemens 0

 De winnaars van deze groepen en de nummers twee speelden in de finalegroep voor het kampioenschap.   Guido de Romph was hierin met een score van 4,5 uit 5 duidelijk de sterkste.  Hij is dus onze nieuwe snelschaakkampioen.  Een heel goede avond had ook Harry Logtenberg. Hij werd tweede met een score van 4 uit 5.  Jan Flierman won in groep 2 met een score van 3 uit 4. Onze vier jeugdspelers spelen op 19 februari  in een aparte groep voor het kampioenschap bij de jeugd. De eindstand van de finale was:

Voor kampioenschap     Groep 2  
  naam punten       naam punten
1 G. de Romph 4,5 kampioen   1 J. Flierman 3
2 H. Logtenberg 4     2 H. van Dragt 2,5
3 R. Schuring 3     3 A. van Dijk 2,5
4 D. Elskamp 2     4 M. Rodewijk 2
5 B. van de Wee 1,5     5 H. Busman 0
6 J. van Garderen  0