Goede herstart voor De Zeven Pionnen

Het eerste team van De Zeven Pionnen heeft een goede en stevige thuiszege geboekt tegen PSV/Dodo1 uit Putten. De Epenaren wonnen met 5,5 tegen 2,5. Het is de tweede overwinning van het Eper team.

In eigen huis toonden de Epenaren zich duidelijk beter dan de schakers uit Putten. Dat de thuisploeg met twee invallers aantrad maakte geen verschil. Wouter Beerthuis won zijn partij, terwijl Berry Kasteel zich gewonnen moest geven. Voor het volle punt tekenden Sander Wissink, Hans de Goede, Harry Logtenberg en Zeko Ugljanin, naast natuurlijk Wouter Beerthuis. Dries Elskamp bereikte een remise. Behalve Berry Kasteel verloor ook Herman Schutte zijn partij.

De strijd tegen Putten betekende een herstart van de externe competitie. Vanwege corona heeft die regionale competitie twee maanden stilgelegen. Dat houdt tevens in dat twee wedstrijden komende maanden ingehaald moeten worden. Vrijwel alle spelers waren uitermate gelukkig dat weer geschaakt kon worden.

Na drie wedstrijden staat De Zeven Pionnen met 4 punten uit 3 wedstrijden op een gedeelte eerste plaats. De eerst komende wedstrijd is tegen titelfavoriet Hoogland2 uit Amersfoort.

Laat een reactie achter