7P2: 3-0 voor en toch nog spanning en sensatie :-)

Eerst een kleine sfeerimpressie,

Na de auto geparkeerd te hebben lopen we langs een snackbar, pizzaria, shoarmatent en een chinees. Dan op de hoek “stadscafe Stroomberg” de speellocatie van pegasus uit Zwolle. Een gezellige kroeg waar we allervriendelijkst worden ontvangen door de gastvrouw aldaar. Deze gaat ons voor en begeleid ons naar een sfeervolle zaal waar het goed vertoeven is. Ook is er een heel arsenaal aan speciaal bieren waarvan we er ook een hebben mogen proeven. Niet gek en erg lekker! Bij aanvang missen we Herbert maar nog net voor dat de klokken worden ingedrukt komt hij binnen en kunnen we compleet de strijd aangaan.

Bert speelt zoals altijd op bord 3 en begint goed. Hij komt snel op voorsprong en geeft zijn tegenstander geen kans. Bert doet het voor ons team dit jaar uitstekend. Hij is de topscoorder van ons team en in de 3de klasse A staat hij op de 3de plek van alle teams gecombineerd.

Ook Herman is vandaag lekker op dreef. Een leuke en interesante partij waar van alles gebeurt. Herman gaat er vol voor en op een gegeven moment zie ik hem een toren lift spelen. En met deze toren lift zet hij een penning op de koning van de tegenstander. Als een boa constrictor knijpt hij vakkundig de tegenstander uit tot deze geen weerstand meer weet te bieden en het is 2-0 voor de mannen van 7P2 🙂

Dan mijn eigen partij. Na twee mindere partijen in de OSBO competitie ben ik over deze partij erg tevreden. Weliswaar kom ik een pion achter maar kan mede door de ontwikkelings voorsprong een mooie aanval op de koningsvleugel lanceren. Deze slaat door en we staan heel comfortabel 3-0 voor.

Dan Jan waarbij vandaag alles kan. Wat speelt hij een bijzondere partij. Eerst levert hij een stuk voor 2 pionnen in en staat door mijn ogen gekeken wat minder. Dit buigt Jan om in een comfortabele stelling met een toren meer als ik het goed heb gezien. Hij staat helemaal gewonnen en het is op een gegeven moment zelfs in 3 zetten mat. En toch weet Jan in een totaal gewonnen stelling een zet te vinden die de partij weer volledig kantelt en hij zelfs moet kaputuleren. Wel aardig voor de tegenstander dat dan weer wel.

In de twee resterende parijen komen we in de tijdnoodfase en kan er nog van alles gebeuren. De tijd tikt weg en de spanning is om te snijden.

Peter heeft het vandaag lastig. Hij komt al snel met weinig ruimte onder druk te staan. Het enige wat hij dan kan is verdedigen en dat doet hij goed. Ook de tijd lijkt niet in Peter zijn voordeel. Met nog 12 minuten op de klok gaat hij er nog eens extra goed voor zitten en denkt hij meer dan 10 minuten na. De tijd tikt weg en het lijkt nu wel erg spannend te worden. Dan plots maakt zijn tegenstander een fout en het resultaat is dat hij een stuk voor komt. Nu kan zijn tegenstander nog wel remise afdwingen maar dat wil hij natuurlijk niet. Er ontstaat een zenuwslopend tijdnoodduel waar Peter uiteindelijk als terechte winnaar uit komt.

Op het zelfde moment dat de partij van Peter in de tijdnoodfase zit is dat bij Herbert ook het geval. Spannend dat wel we kunnen niet anders zeggen. Herbert heeft 2 pionnen meer. Objectief zou je dan kunnen zeggen: “kat in het bakkie” maar het is best een lastige complexe stelling met tempodwang, penningen enzovoort. Zelf zag ik naast het bord de weg naar winst niet en hoopte dat Herbert die wel zou vinden. Herbert gaat er nog eens goed voor zitten en de tijd tikt weg. Zijn tegenstander verdedigd operbest ……… en de tijd tikt weg. Dan krijgt Herbert nog een kans die hij door tijdgebrek over het hoofd ziet maar weet wel remise af te dwingen.

We staan in de 3de klasse A stabiel op de 2de plek en spelen de laatste ronde tegen VSG3 die op de 3de plaats staat. We kunnen dus nog stuivertje wisselen maar dit zijn we niet van plan 😉

Laat een reactie achter