7P2: Het zit tegen Lelystad allemaal mee.

zeven pionnen2 – lelystad1 5,5-0,5

Het is koud, echt herfst en we mogen thuis tegen Lelystad. Vandaag even beter thuis dan uit ๐Ÿ™‚ Na een welkomst woordje van Jan worden de stukken opgepakt.

Na de opening maken we een rondje langs de borden en bij Marcel valt de mond van verbazing open. We zien mat in 2 op het bord. Dat is vlot en ziet Marcel dit ook. Eerst nog niet maar bij de volgende zet valt het kwartje en de tegenstander schud de hand van Marcel. Marcel speelt de laatste tijd echt goed en dit jaar gaat hij door waar hij vorig jaar is gebleven en dat is punten pakken voor 7P2.

Tijd voor een kommetje koffie en we komen aan de bar Herman tegen. We vragen hoe het gaat en horen dat hij heeft gewonnen. Herman vertelt dat het helemaal gelijk op gaat maar dat zijn tegenstander even de kluts kwijt is. Van het een komt het ander en al snel is er geen houden meer aan. Zo schrijft Herman het tweede punt bij.

Zelf speel ik tegen een liefhebber van het spel. Naast schaakliefhebber ook een ouwehoer in de goede zit van het woord. Een mooi amsterdams accent en een prater. Zelf hou ik daar wel van. Samen halen we de tweede bak koffie aan de bar en komen zo dan ook aan de praat. Tussen het ouwehoeren door vertelt hij dat hij blij is er bij te zijn. Bij het schaken vergeet hij alles voor even. Hij vertelt een tijdje in het ziekenhuis te hebben gelegen en gaat binnenkort weer voor nog een operatie. Kโ€ฆ ziekte zegt hij. We lopen terug ouwehoeren nog wat en hij maakt het me in de partij toch nog even lastig maar net niet lastig genoeg. Het derde punt is een feit.

Bert heeft ook een goede gelijkwaardige tegenstander en moet er echt voor knokken. Zo makkelijk als hij gisteren voor het eerste team een punt binnen haalde zo moeilijk had hij het vandaag. Het gaat gelijk op en als de rook is opgetrokken word de vrede getekend en de punten gedeeld en is de winst binnen.

Bij Jan gaat het op dit moment heel goed. In de beginfase komt Jan prompt een stuk voor. Hij gaat niet voor het consolideren maar gaat vol in de aanval en zet in op een mat. Dit lukt niet maar Jan druk wel door en wint de partij.

We zijn blij dat we Herbert aan het eerste bord hebben spelen. Hier geen geluk maar gewoon heel goed gespeeld. En dat tegen een speler met een veel hogere rating. Echter op het bord blijkt hier niets van en na de opening gaat het gelijk op. Het lijkt erop dat de koning van Herbert beter beschermd is dan dat van de tegenstander. En in het eindspel dwingt Herbert heel mooi de winst af. Top!!!

We kijken met een knipoog naar het eerste team dat ook in de derde klasse speelt. We doen het onverwacht ietsje beter ๐Ÿ˜‰ waar we schik om hebben. Maar de kans is groot dat dit na de volgende strijd anders is. We mogen dan uit tegen schaakstad4 uit Apeldoorn en dit is in onze klasse de huizenhoge favoriet. Maar ons best doen en plezier hebben is meer dan voldoende en we zien dan wel ofย  en waar het schip is gestrand als de schaakstukken weer in de doos zijn opgeborgen.

Laat een reactie achter