7P2: Ik drink op mensen,

Het is lekker druk als we het kulturhus in Epe binnenkomen. Al snel komen we er er achter dat Paul van Vliet 185 gasten in de grote zaal ontvangt. En bovendien na afloop ook nog zijn nieuwe bundel signeert. Zelf herinner ik me Paul van Vliet van de cabaret voorstellingen op de televisie en  van het enthousiasme van mijn ouders nadat zij bij een voorstelling van hem zijn geweest maar vooral van zijn gedicht ‘ik drink op mensen.’

Dit gedicht kun je hier vinden => klik hier.

Onze tegenstander is vandaag de schaakvereniging uit Dronten. Ze komen iets later aan wat vast met de drukte in het kulturhus te maken heeft. Als het heel druk is is het nog wel eens lastig om dichtbij een parkeerplaats voor de automobiel te vinden.

Geen punt en we halen alvast een lekker kopje koffie. Zoals de meesten bij ons op de club wel weten ben ik een liefhebber van koffie maar ook andere lekkere versnaperingen. 

Bij terugkomst zit mijn tegenstander Martin van den Hoek klaar. Omdat ik niet graag alleen drink bied ik hem ook beleeft een kopje koffie aan. Nadat ik deze voor heb gehaald wensen we elkaar een leuke partij schaak en worden de klokken ingedrukt.

Mensen verschillen en dat mijn tegenstander heel anders is dan ik dat ben blijkt al snel. Hij drinkt graag wel alleen. Dat blijkt al snel als hij voor zich zelf een kopje koffie haalt.

Wat betreft het schaak bleek Dronten niet alleen op papier maar ook in de praktijk te sterk.

Op het eerste bord speelde Rogier een puike partij tegen een sterke tegenstander. Het ging gelijk op en zo wordt het punt gedeeld.

Herbert normaal een stabiele factor binnen ons team heeft zijn dag niet. Al vrij snel moest hij zijn koning omleggen en dan zijn we van hem niet gewent. 

Zeco kwam als ik het goed heb gezien een pion voor en stevende af op een vol punt. Maar op bet moment dat hij er zo goed voor stond werd hij volledig uit zijn concentratie en zijn spel gehaald. Aan het einde van de partij werden ook hier de punten gedeeld.

Misschien wel de mooiste en spannendste partij van de avond is gespeeld door Bert en zijn tegenstander. Bert werd stevig in de verdediging gedrukt maar verdedigde taai. Beide spelers kwamen in de tijdnoodfase en er ontspond zich een spannend gevecht op het scherpst van de snede. Dit zijn de partijen schaak waarom je schaak speelt …… fantastisch !!!!! Helaas voor Bert trok hij aan het kortste eind gaat er weer een vol punt naar Dronten.

Zelf speelde ik aan het 5de bord onder de maat. In een veelbelovende stelling geef ik zo één van mijn pony’s weg. Gelukkig wist ik er aan het eind nog een remise uit te keepen en werden de punten toch nog verdeeld. Ik denk dat ik al met al goed weg ben gekomen. Menig speler had mij na het pony incident en de daaropvolgende stelling van het bord geveegd. 

Herman zat naast mij maar van zijn partij heb ik gek genoeg helemaal niet zo veel meegekregen. misschien ook omdat de afleiding van de andere kant kwam. Plots staat Herman verloren en gaat er wederom een vol punt naar Dronten.

Jan (Van Garderen) mocht tegen de zeer ervaren Van Wijngaarden spelen. Deze sluwe vos speelde het spel goed. Ondanks dat de partij van Jan heel lang gelijk op gaat gaat het toch ergens mis en gaat weer het volle punt naar Dronten.

Bij de partij van Jan (Flierman) blijft alles stabiel en in evenwicht en ook bij Jan worden de punten gedeeld.

De Nederlaag van 2-6 is hierbij helaas een feit.

De volgende wedstrijd schaak spelen we tegen O & O en we kijken er al vast naar uit.

Bij deze wil ik u allen een goed schaakjaar en fijne jaarwisseling wensen,

Met vrolijke groeten,

Harry

Laat een reactie achter