7P2 in Echos Home geweest en gewonnen

Ermelo 12 januari 2016 – vandaag staat een partij schaak tegen VSG4 op het programma. In de voorbereiding naar waar we moeten zijn komen we op de site van Echos Home terecht. En wat blijkt Echos Home bied gastvrijheid in een ontspannen en huiselijke sfeer aan militairen, veteranen en hun thuisfront. Maar ook burgers zijn van harte welkom. En welkom dat zijn we.

Bij aankomst worden de handen hartelijk geschut en we stellen elkaar voor. Mijn verbazing is dan ook groot als mijn tegenstander (Willem) weet dat ik 18/19 en 20 januari aan de amateur vierkampen van het tatasteel schaaktoernooi in Wijk aan zee meedoe. Dat doet hij zelf ook en toevallig was mijn naam en waarschijnlijk de plaats Epe hem opgevallen. En dat tussen +/- 1760 amateur schakers !!!

We hebben de schaakstrijd gewonnen maar dit had zomaar anders kunnen zijn. Jan geeft het goede voorbeeld en pakt het eerste punt. Een cadeautje van de tegenstander en deze neemt Jan met beide handen aan. Hierna is de partij snel gewonnen. Een klein detail is dat Jan tot dusver alle 3 de partijen heeft gewonnen!!!

Marcel heeft het lastig en ziet een paardenvork over het hoofd. Een toren voor een paard en hij moppert een klein beetje dat het is afgelopen. Toch werpt Marcel de handdoek niet in de ring en terecht. De tegenstander van Marcel maakt ook een foutje en beide spelers berusten in een remise. Marcel Top!!!

Ed zit naast mij en geeft plotseling op. Hij staat op dit moment wel iets minder dat wel. Er ontstaat een beetje commotie maar behalve dat krijg ik het niet helemaal mee. Ed is hevig verontwaardigd dat de klok bij te tegenstander in tijdnood oploopt. En hij dacht juist dat zijn tegenstander door de klok zou gaan. Ed weet niet dat er bij elke zet 10 seconden bij komt en raakt hierdoor een beetje van slag. Toch feliciteert hij sportief de tegenstander. Ed volgende keer beter het is maar een spel.

Zelf had ik het lastig. In de opening kom ik een pion achter en Willem blijft goede zetten doen. In het middenspel kom ik met een mazzeltje terug en krijg 2 stukken voor een toren. Ondanks dat ik een slechte loper op de donkere velden heb (deze doet eigenlijk helemaal niet mee aan het spel) beheerst mijn andere loper de lichte velden!!! Er ontstaan nu wat leuke tactieken maar ik zie het niet doorslaan. Dan maar op de andere kant aanvallen. Weer net niet maar na een boel gemanoeuvreer toch nog.

We doen nog mooi mee om het kampioenschap en we houden de spanning erin. De volgende partij spelen we tegen Caïssa 2 uit Elburg. Ik denk dat zij licht favoriet zijn maar we zullen weer ons best doen.

Wordt vervolgd 😉

Laat een reactie achter