7p2: We mochten er even aan ruiken,

VSG2 – 7P2  4,5-3,5

Sinds het vorige verslag is er zeker wel geschaakt en goed ook………. helaas door onze tegenstanders 😉 Tegen “Caissa” ging het tot 23.00 uur heel goed en staat het gelijk. Na 23.00 uur gaat het goed fout en zijn we in de pan gehakt.

Tja en tegen “Dronten” had het zeker gekunt maar hebben we het niet laten zien. Dus ook niet verdiend. En vandaag doen we ons zelf te kort. Een gemiste kans en ………. dit ruikt niet lekker 😉

Vol gas naar Ermelo. Een zeker iemand niet bij naam te noemen was wat aan de late kant. Maar geen stress Peter heeft een snelle auto en we komen keurig op tijd.

De klokken worden ingedrukt en met passie worden de stukken over de borden gemanouvreerd. De tegenstander van Rogier vraagt plots of hij zijn stuk midden in het vakje wil zetten……. Rogier een echte gentelman geeft gehoor en zet zijn stuk keurig en precies in het midden van het vakje. De toon waarop de vraag wordt gesteld en dit is vast niet zo bedoeld had mij misschien wel uitgedaagd. Dit om elk stuk en dan wel bij elke zet en dan heel precies in het vakje en dan wel 1 mm van de rand van het vakje te zetten. In mijn dromen natuurlijk en niet in het echt. Ook ik ben een gentelman 😉

• Herbert speelt in het eindspel met paarden tegen paarden en de buit wordt in een lastig eindspel verdeeld.

• Peter speelt het slim en scoort het volle punt en verdiend.

• Jan helemaal top en schrijft een vol punt bij.

• Rogier verliest van de tegenstander met de hoogste rating ……. geen schande.

• Zelf kom ik in tijdnood en maak hierdoor een paar kleine onzorgvuldigheden en wordt op waarde geklopt.

• Herman verslikt zich in een stikmat en hij staat er tot op dat moment goed voor.

• Rico scoort een punt en met 1,5 punt uit 2 partijen doet ie het wat betreft de statistieken het best van ons team.

• Marcel heeft gestreden voor wat hij waard is maar het kwartje valt net naar de verkeerde kant.

Dan nog een kleine anekdote  ….. het team zit bijna compleet in de auto om de terugweg te aanvaarden. En op dit zelfde moment zit niets vermoedend die zelfde zekere iemand van aan het begin met een biertje en zijn tegenstander de zeer interessante partij te analyseren.  Hij wordt bijna in Ermelo achtergelaten. Jan bedankt dat u zo alert was en mij nog op de valreep uit de kroeg de auto in hebt gesleept.

We mogen deze competitie nog tegen het “Zwols Schaak Genootschap” , “Pegasus” en “Schaakstad Apeldoorn 4” en hebben nog 3 kansen te spelen.

Vulneratus nes victus

Laat een reactie achter