Apeldoorn uit altijd lastig

Apeldoorn 3 – 7P2      6 tegen 2

Een uitwedstrijd in Apeldoorn bij het denksportcentrum is goed te doen. Het is een klein stukje rijden vanuit Epe en met de schaakbeleving zit het ook daar in Apeldoorn wel goed.

Op de heenweg in de automobiel vertelt Jan (Van Garderen) met veel flair mooie verhalen over de minder mooie en ook mooie dingen in het leven. Voor we het weten zijn wij bij schaakstad Apeldoorn aangekomen. Yes schaken !!!

Bij binnenkomst hoor je geroezemoes gevolgd door een hartelijke ontvangst. Bij de bar zien we mooie bokalen van glas gevuld met La Trappe bier. Zo een glas kan met een beetje fantasie zo door gaan voor de dame op het schaakbord. Dan bij de toegang van het sanitair valt gelijk de dame en koning op en weten we welke deur we mogen nemen. Een klein maar veelzeggend subtiel detail.

Bij het schaken tegen Apeldoorn missen we twee vaste waarden in het team. Nu we een breed team hebben is dit geen punt en worden deze borden dan ook gelijk weer bemand. Kasteel en David sluiten bij ons aan. Met Kasteel staan we psychologisch 1-0 voor. Toch,…. met zo een naam kun je in het schaken aankomen ……. toch? Aanvankelijk gaat het heel goed en lijkt het dat Kasteel gaat winnen. Tot bij Kasteel op een eminente plek een steentje wordt weggehaald en Kasteel omvalt.

En dan David, David vecht als een tijger en gooit alle remmen los. Vol in de aanval en niet bang en daar houden we wel van. Ondanks een sterke tegenstander houd David het lang vol. Helaas na een flinke strijd moet David capituleren.

Dan de Jannen (jaja we hebben er twee) en Harry. Strijdend te onder en het zij zo.

Het eerste halve punt wordt door Herman opgeeist. We zijn van de 0 af. Lastig gaat het worden maar vastberaden wordt er door geschaakt.

Ook Herbert besluit tot het delen van de punten. Herbert speelt tegen de enige dame in het team van Schaakstad Apeldoorn. En dit is niet van horen zeggen maar we staan er op dat moment zelf naast en zien wat er gebeurt. Herbert staat goed en heeft zijn stukken samenhangend op de goede posities staan. Met een mooie beweging verplaats hij een stuk en zet op dat moment het bord in vuur en vlam. En …….. wat een gentleman …… hij bied remise aan.

Onze held van de avond is Peter. Hij pakt verdiend het volle punt. Peter bouwt de partij rustig op en bouwt het uit en slaat dan vervolgens op het juiste moment toe. Deze avond met recht de beste schaker van 7P2.

We verlaten schaakstad Apeldoorn en kijken nog even om. In een glimp zien we daar Herbert zitten met zijn medespeler van deze avond. Herbert “schaakt” nog even na 😉

Laat een reactie achter