Revival: de 7 pionnen team 2,

Het is al weer even geleden maar we spelen dit seizoen weer met 2 teams in de OSBO competitie. Het 1ste team is gedegradeerd uit de 2de klasse en in de 4de klasse wordt voor het eerst met viertallen gespeeld. Voor ons een mooie ontwikkeling. Het is anders wel erg lastig om een volledig 2de team op de been te brengen. En nu toch schaak plezier dus!!!

In de 4de klasse A beginnen we de competitie tegen het jeugdteam van het Veluws Schaak Genootschap. Niet in “DE SCHAKEL” waar normaal de partijen schaak worden gespeeld maar in een gebouwtje van postduivenhouders vereniging “P.V. DE SNELPOST.” Er is een leuk barretje met barkrukken en het is er lekker warm. Alles dik in orde om een partij schaak te spelen. De ontvangst is hartelijk en er word gelijk koffie verzorgd met zeg maar een flinke stroopwafel erbij.

Bij de aanvang van het schaken kreeg de teamcaptain nog een kleine instructie van een leuke dame voor het zetten van de koffie tijdens de pauze 😉 . Een goed idee de pauze maar de regels zijn anders. Na 15 minuten spelen word er door de teamcaptain nog even met de pot koffie rond gegaan. Het kan allemaal en waarom ook niet.

En dan het schaken. Marcel en Harry verliezen en Ed en Jan winnen. Een gelijkspel en het eerste punt is binnen. De volgende wedstrijd is op 8 december tegen ZSG4. Nieuwe ronde nieuwe kansen maar vooral schaakplezier 🙂

Laat een reactie achter