We leken Sinterklaas wel,

MSV 2 – 7P2 6,5 – 1,5

Meppel was toch die leuke vereniging die in zo een gezellige bruine kroeg schaakte toch.  Ja toch dat was toch zo. Maar ……….  inmiddels heeft de schaakvereniging de kroeg ingeruild voor een sportschool. 

Ze zijn er wat mij betreft niet op vooruit gegaan. Een keurig lokaal dat wel. Veel licht, op de derde verdieping en ook nog goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Maar ………… het ademt geen sfeer, gezelligheid en SCHAKEN uit.

Bij binnenkomst eerst een flinke trap beklimmen en dan langs boksen, schermen en de verdedigingsport “krav magma.” Misschien zijn we hier toch wel op onze plek. Ook wij beoefenen een soort van vechtsport. We strijden woest en meedogeloos op 64 velden 😉

Wat betreft het schaken was het huilen met met de pet op. Zeko, Harry, Herman, Jan en Bernard deden allen Meppel een stuk kado. En dan wordt het lastig hé.

Gelukkig hebben we Jan van Garderen. Jan blijkt een aanwinst in ons team. Gezellig, prettig in omgang en wat betreft het schaken laat hij ons zien hoe het moet …………. winnen.

Ook Herbert stelt niet teleur. Herbert komt in tijdnood maar blijft ook zo lekker rustig. Zet naar zet en manouvre naar  manouvre. Herbert sleept er een zwaarbevochten remise uit …… TOP.

Eclatante zege MSV 2-8 tegen De Zeven Pionnen

 

img_0100

Laat een reactie achter