Gildeschool verdedigt schaaktitel met succes

Het team heeft er heel hard voor moeten knokken, maar het is de Gildeschool gelukt om de schoolschaaktitel te prolongeren. Dat wil zeggen dat de Gildeschool voor het tweede achtereenvolgende jaar de beste ‘schaakschool’ in de gemeente Epe is.

Jesper Rabius, Xander Huiskamp, Stijn Huiskamp, Arian Sane en Joost Stegeman kregen de titel en daarmee de wisselbeker bepaald niet cadeau. In de eigen Gildeschool ontspon zich een spannend gevecht tussen vier teams. Vooral de schakers van de W.G. van der Hulstschool maakte het de Gildeschool behoorlijk lastig. De Van der Hulstschool eindigde met één wedstrijdpunt minder als tweede. De K. Norelschool werd derde en de Hoge Weerdschool vierde. Zowel de Gildeschool als de Van der Hulstschool mogen komende maanden deelnemen aan regionale schoolschaakwedstrijden.

Niet alleen de spelers van de Gildeschool ontvingen felicitaties. Dat overkwam ook docent Jim Schaap van groep acht van de Gildeschool. Hij vierde op de finaledag tevens zijn verjaardag en heeft zich afgelopen weken opgeworpen als grote stimulator van het schaken op school. ,,Er is veel geschaakt op school afgelopen periode. Dat betaalt zich nu uit’’, aldus Schaap, die na afloop van de wedstrijden door de aanwezigen werd toegezongen.

Voor wedstrijdleider Helmig van der Vegt van schaakvereniging De Zeven Pionnen betekende de schoolschaakfinale 2020 eveneens een gedenkwaardig moment. Na circa 25 jaar stopt hij met de organisatie van de schoolschaakwedstrijden in de gemeente Epe. Wie hem opvolgt is nog onbekend. Belangstellenden en gegadigden kunnen zich melden bij het bestuur van de schaakvereniging.

Jongens en meisjes die de smaak van het schaken te pakken hebben gekregen kunnen zaterdag 29 februari deelnemen het jaarlijkse rapidtoernooi van De Zeven Pionnen. Er is een speciale jeugdgroep. Informatie en aanmelden kan via de website van de vereniging: www.de7pionnen.nl

De uitslag van de finale van het schoolschaken voor basisscholen:

  1. Gildeschool 5 wedstrijdpunten en 7,5 bordpunten; 2. W.G. van der Hulstschool 4 punten en 7,5 bordpunten; 3. K. Norelschool 2 punten en 4 bordpunten; 4. Hoge Weerdschool 1 punt en 5 bordpunten.
De vijf winnende schakers van de Gildeschool heffen de wisselbeker en de individuele bekers. (foto's Andries Elskamp)

De vijf winnende schakers van de Gildeschool heffen de wisselbeker en de individuele bekers. (foto’s Andries Elskamp)

 

De Gildeschool in actie tijdens de laatste ronde tegen de Hoge Weerdschool.

De Gildeschool in actie tijdens de laatste ronde tegen de Hoge Weerdschool.

 

De W.G. van der Hulstschool eindigt als tweede tijdens het schoolschaak voor basisscholen in 2020. Rechts is de school in actie tegen de jongens en voorals de meisjes van de K. Norelschool.

De W.G. van der Hulstschool eindigt als tweede tijdens het schoolschaak voor basisscholen in 2020. Rechts is de school in actie tegen de jongens en vooral de meisjes van de K. Norelschool.

Laat een reactie achter