Hele drukte bij schoolschaken in Epe

Foto Jan Flierman

Foto’s Jan Flierman

P1070322P1070324P1070325

 

Vijftien teams van basisscholen uit de gemeente Epe hebben woensdag meegedaan aan de voorronde van het schoolschaakkampioenschap. Na een spannende strijd hebben de Gildeschool, ’t Hogeland1, School met de Bijbel Oene1 en de K. Norelschool1 zich geplaatst voor de finale over twee weken.

Het was een hele drukte in de aula van scholengemeenschap Noordoost-Veluwe in Epe. Onder toeziend oog van vele vaders, moeders en opa’s en oma’s schaakten circa zestig leerlingen vijf ronden tegen elkaar. Wedstrijdleider Helmig van der Vegt en helpers van schaakvereniging De Zeven Pionnen leiden alles in goede banen.

Volgens Van der Vegt was er sprake van een heel sportieve strijd zonder incidenten of grote problemen. Echt grote verrassingen waren er niet, of het mocht zijn dat de Gildeschool na een jaar afwezigheid terugkeert in de finale. Volgens de kenners van de Eper schaakvereniging is het wel goed te zien op welke scholen regelmatig wordt geschaakt en schaaklessen worden gegeven.

De finale is over twee weken bij de winnaar van vorig jaar ’t Hogeland. Die school mag dus dit jaar die titel verdedigen.

De uitslagen:

groep1: 1. Gildeschool 5 punten, 2. ’t Hogeland 4, 3.Hoge Weerdschool1 3, 4. K. Norelschool2 0.

groep2: 1. School met de Bijbel Oene1 6 punten, 2. K. Norelschool1 4, 3. Hoge Weerdschool1 en Schoon met de Bijbel Emst 1.

 

Laat een reactie achter