Hoge Weerd beste schaakschool

hogeweerdteam2017

Het winnende team van de Hoge Weerdschool (rechts) in de laatste ronde tegen de K. Norelschool. Uitslag 2,5 tegen 1,5 en kampioen zijn de boys van de Hoge Weerdschool! (foto Andries Elskamp)

Verrassende winnaar bij jaarlijkse titelstrijd

EPE – De Hoge Weerdschool heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de 42e editie van het basisschoolschaaktoernooi te winnen. In het grijze verleden heeft de school weliswaar diverse malen de wisselbeker gewonnen, maar afgelopen decennia namen andere basisscholen het roer over.

Op de tweede plaats eindigde de Gildeschool. Het onderlinge treffen tussen Hoge Weerd en Gildeschool werd een ruime 3-1 overwinning voor de Hoge Weerd. Het winnende team bestond uit Jip Bergen, Revin van de Worp, Floris Limbergen en Erkin Eryol.
Titelverdediger ’t Hoge Land reikte ditmaal niet verder dan een derde plaats. Als pleister op de wonde mogen ook zij regionale wedstrijden spelen om de regioschoolschaakbeker. Vanwege goede prestaties van de Eper scholen afgelopen jaren mogen nu drie scholen regiowedstrijden spelen.
De einduitslag van de finale van het schoolschaak in Epe: 1. Hoge Weerdschool 9 punten, 2. Gildeschool 8 punten, 3. ’t Hoge Land 6 punten, 4. K. Norelschool1 4 punten, 5. K. Norelschool2 2 punten en 6. School met de Bijbel Emst 1 punt.
De finalewedstrijden in de jenapanschool in Epe stonden onder leiding van schaakvereniging De Zeven Pionnen, in de persoon van Helmig van der Vegt, Hans Busman en Andries Elskamp.

 

Laat een reactie achter