Schaakbeker naar jenaplanschool ’t Hogeland

P1040763P1040757

’t Hogeland wint strijd tussen basisscholen 

Gewonnen! En dat laten de vier schakers van jenaplanschool ’t Hogeland weten ook. Trots als een pauw houden ze de wisselbeker omhoog. Het kleinood mag een jaar lang in de prijzenkast van de basisschool uit Epe.

Het is enige tijd geleden dat de jenaplanschool zich winnaar van de schaakstrijd tussen basisscholen in de gemeente Epe mocht noemen. De Gildeschool en De Bongerd uit Oene sleepten afgelopen jaren de titel in de wacht. Maar generaties komen en gaan. Beide scholen kwalificeerden zich dit jaar niet voor de finale in de Gildeschool. De jenaplanschool won in de voorronde alle wedstrijden en slikte in de finale alleen een nederlaag tegen de School met de Bijbel uit Oene.

Bij de School met de Bijbel uit Emst waren de verwachtingen hoog gespannen. De vier schakers uit Emst vielen in de voorronde twee weken geleden op door hun goede en geconcentreerde spel. Maar kennelijk speelden de zenuwen ditmaal ook mee. De school uit Emst bleef steken op een vijfde plaats. ,,Het het is al een hele prestatie dat ze de finale hebben gehaald’’, complimenteert een begeleider van het team.

foto's  Jan Flierman

foto’s Jan Flierman

 

De K. Norelschool daarentegen ging er in de finale eens goed voor zitten en eindigde heel verrassend op de tweede plaats, nog voor de School met de Bijbel uit Oene en de Hoge Weerdschool. De basisschool uit Oene en de Hoge Weerd eindigden met een gelijk aantal wedstrijdpunten, maar Oene had enkele bordpunten meer. Het is wel voor het eerst sinds jaren dat de Hoge Weerdschool zich mengt in de strijd om de schaaktitel. De Sprenge uit Vaassen eindigde als zesde, maar ook het team uit Vaassen liet een heel behoorlijk schaakniveau zien.

Wedstrijdleider Helmig van der Vegt en voorzitter Dries Elskamp van schaakvereniging De Zeven Pionnen reikten aan iedere deelnemer een beker uit. Adri van Dijk en Hans Busman hielpen mee bij de organisatie.

De uitslagen:

1. ’t Hogeland 8 wedstrijdpunten 16 bordpunten
2. K. Norelschool 6 – 8,5
3. School met de Bijbel Oene 5 – 10,5
4. Hoge Weerdschool 5 – 8,5
5. School met de Bijbel Emst 4 – 11
6. De Sprenge Vaassen 2 – 5,5

Laat een reactie achter