Schaken op basisscholen zit duidelijk in de lift

 

Afgaande op het niveau van de partijen tijdens de schoolschaakwedstrijden zit het schaken op basisscholen duidelijk in de lift. De leden van schaakvereniging De Zeven Pionnen waren in ieder geval onder de indruk van de prestaties.

Met name het eerste team van de School met de Bijbel uit Emst sprong er woensdag tijdens de voorronde van het jaarlijkse treffen in positieve zin uit. De leerlingen zetten hun partijen goed op en speelden heel rustig en beheerst. Het team bereikte ongeslagen de finale, samen overigens met het team van de Sprenge uit Vaassen. Beide teams lieten de Gildeschool met lege handen achter. De Gildeschool was titelverdediger en maakte als enige de School met de Bijbel uit Emst heel lastig, maar moest uiteindelijk met een derde plaats genoegen nemen.

Ook het eerste team van ’t Hogeland haalde met overmacht de finale, die over twee weken wordt gespeeld. De jenaplanschool is traditioneel deelnemer aan de finale. Verrassend was het optreden van de Hoge Weerdschool. Na jaren van afwezigheid nam de school opnieuw aan de schaakstrijd deel en deed dat met veel verve. De school legde beslag op de tweede plaats in hun poule.

In de derde poule waren de krachtsverhoudingen minder uitgesproken. De school met de Bijbel Oene won nipt voor de K. Norelschool. Beide scholen kwalificeerden zich eveneens voor de eindstrijd.

De voorronde van het schoolschaaktoernooi vond traditioneel plaats in de aula van Regionale Scholengemeenschap NoordOost-Veluwe.

De uitslagen: poule 1.

1. ’t Hogeland1 10 punten, 2. Hoge Weerd1 7 punten, 3. School met de Bijbel Oene2 5 punten, 4. K. Norelschool2 4 punten, 5 en 6. W.G. van der Hulstschool2 en St. Bernardusschool1 2 punten.

Poule 2.

1. School met de Bijbel Oene1 8 punten, 2. K. Norelschool1 7 punten, 3. School met de Bijbel Emst 4 punten, 4. W.G. van der Hulstschool1 3 punten, 5. ’t Hogeland2 2 punten.

Poule 3.

1. School met de Bijbel Emst 10 punten, 2. de Sprenge Vaassen 8 punten, 3. Gildeschool 6 punten, 4. Hoge Weerdschool2 2 punten, 5. St. Bernardusschool1 0 punten.

schoolschaakkinderenschoolschaakoverzicht

Foto’s Jan Flierman

Laat een reactie achter