’t Hoge Land wint schoolschaakfinale

Het schaakteam van jenaplanschool ’t Hoge Land heeft het Eper schoolschaakkampioenschap 2024 gewonnen. De school neemt de titel over van de W.G. van der Hulstschool, die ditmaal de finale niet wist te bereiken. Op de tweede plaats eindigde de Gildeschool. Als derde en vierde eindigden de Bernardusschool en de Hoge Weerdschool.

Van de drie wedstrijden in de finaleronde won ’t Hoge Land er twee. Alleen de Bernardusschool snoepje een puntje van de kampioen af. Het is zes jaar geleden dat de jenaplanschool voor het laatste de titel in de wacht sleepte. Het viertal schakers van de kampioensploeg mag nu deelnemen aan de regionale schaakwedstrijden voor basisscholen in Arnhem. Dat regionale vervolg van het kampioenschap in Epe is eveneens weggelegd voor de Gildeschool, dat beslag legde op de tweede plaats met een punt achterstand op ’t Hoge Land. Het onderlinge duel tussen beide scholen werd duidelijk gewonnen door de jenaplanschool.

De eindstand:
1. ’t Hoge Land 5 punten
2. Gildeschool 4
3. Bernardusschool 2
4. Hoge Weerdschool 1.

Het winnende team van jenaplanschool ’t Hoge Land. De vier spelers (Mathijs, Siemens, Guus en Robbie) kregen behalve de wisselbeker voor de school ook zelf een beker als aandenken mee naar huis.

 

De Gildeschool (rechts) in actie tegen de Hoge Weerdschool tijdens de finale van het schoolschaken in de W.G. van der Hulstschool.

 

Overzicht van de speelzaal in de Van der Hulstschool.

 

De jenaplanschool (links) speelde in de laatste ronde gelijk tegen de Bernardusschool (rechts).

 

Laat een reactie achter