Competitie begint met remise

De Zeven Pionnen – ZZS!2  3 – 3

Met een enigszins teleurstellend 3-3 gelijkspel is voor het eerste team van De Zeven Pionnen de regionale Osbo-competitie begonnen. Vooraf hadden de Epenaren op een overwinning gehoopt en gerekend. De strijd verliep evenwel anders dan verwacht en achteraf gezien mocht De Zeven Pionnen nog niet klagen ook. De eerste wedstrijd had zomaar op een nederlaag kunnen uitdraaien.

Er waren wel verwachtende omstandigheden. Hans de Goede moest zich afmelden wegens ziekte en ook Rein Schuring was nog niet helemaal fit. Hij schaakte echter wel mee en haalde aan het zesde bord een snelle overwinning. Pas bij het bereiken van de tijdscontrole kwam daar een vol punt bij. De laatste partij van Harry Logtenberg moest de beslissing brengen over verlies of remise. Met voor beide spelers nog een paar minuten op de klok profiteerde Harry van een misser van zijn tegenstander. Maar op dat moment stond Harry ook veel beter.

De eindscore van 3-3 werd bereikt door remise van Dries Elskamp en Marinus Wind. Verlies was er voor Bert Plooy en Berry van der Wee. Vooral voor Berry kwam dat hard aan. Hij stond lange tijd veel beter, maar blunderde zijn voordeel weg.

In de Osbo-competitie is De Zeven Pionnen ingedeeld in poule 3B, met onder meer Heerde en het Zwolse Pegasus. De volgende wedstrijd in november is de derby in en tegen Heerde.

Overigens heeft de Zeven Pionnen voor het eerst sinds vele jaren ook weer een tweede team op de been gebracht. Dat is een viertal dat ook in de vierde klasse speelt. Vrijdag 16 oktober spelen zij hun eerste wedstrijd tegen een jeugdteam van het VSG uit Ermelo.

 

Laat een reactie achter