Derby tegen Heerde eindigt in remise

Heerde – De Zeven Pionnen 3 – 3

De streekderby tegen Heerde is in een 3 – 3 gelijkspel geëindigd. Wat daarover te zeggen? Vooral hadden de Epenaren getekend voor een dergelijk resultaat. Per slot van rekening is het Heerder team talloze malen veel te sterk voor De Zeven Pionnen gebleken. Achteraf gezien had er mogelijk meer ingezeten voor De Zeven Pionnen. Maar dat is achteraf praten. De 3 – 3 is denk ik niet onrechtvaardig. In ieder geval zijn de Epenaren niet de mindere gebleken.

In het fraaie nieuwe dorpshuis van Heerde ontspon zich een sportieve strijd, waarbij op veel borden nogal wat blunders werden begaan. Marinus Wind speelde een week eerder en kwam met een vol punt thuis. Hij offerde de kwaliteit voor twee verbonden vrijpionnen en dat bleek beslissend. Een week later voegde Berry van der Wee daar een punt aan toe, terwijl Dries Elskamp en Bert Plooy remise speelden. Berry kreeg een gevaarlijke aanval over zich heen, maar hield zich keurig staande en kon profiteren van een misser van zijn tegenstander. Bert Plooy gaf in heel goede stelling zomaar een toren weg, maar handhaafde het initiatief en stond bij het remiseaanbod eerder beter. Dries Elskamp speelde tegen Henk Abels. Na ruil van enige stukken bleek het gif en het spel uit de stelling en werd tot remise besloten. Rein Schuring en Hans de Goede moesten zich ditmaal gewonnen geven. Rein speelde volgens eigen zeggen iets te wild en dat is tegen oude rot in het schaken Berend Koetsier niet verstandig. Hans de Goede kreeg een goede stelling, maar zag zijn tegenstander goed terugvechten. Hans verloor de kwaliteit en na een blunder kon hij opgeven.

Met het twee gelijke spelen zijn alle kansen en mogelijkheden in de derde klasse B nog aanwezig, maar om kans op de titel te maken moeten de Epenaren wel alle volgende wedstrijden winnen.

 

Laat een reactie achter