Derde winst in successie voor Zeven Pionnen

De Zeven Pionnen1 – Apeldoorn2  6,5 – 1,5

Ook de derde competitiewedstrijd is in een zege voor het eerste schaakteam van De Zeven Pionnen geëindigd. In eigen Eper Gemeentewoning werd met behoorlijke cijfers gewonnen van het lang niet zwak geachte Apeldoorn2. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Apeldoorn verzwakt en met drie invallers aan de start verscheen. Na drie wedstrijden heeft het Eper team nog steeds de maximale score.

Sander Wissink tekende het eerste punt aan, gevolgd door winst van Hans de Goede en een remise van Henk Abels. Er vielen die avond nog twee remises, maar die kwamen na een harde strijd tot stand. Dries Elskamp stond gewonnen tegen Henk Pruijssers, maar reageerde onvoldoende op een heel gevaarlijke tegenaanval, die vrijwel niet te pareren bleek. Met kunst en vliegwerk werd alsnog een remisestelling bereikt. De dochter van Henk Pruijssers, Karin, volgde het voorbeeld van haar vader. Ze sleepte een heel nette remise uit het vuur tegen de op papier sterkere Guido de Romph, maar moest daar wel tot het bittere eind voor vechten. Applaus klonk voor haar na afloop van die partij.
Met drie remises was de koek op voor de Apeldoorners. De overige spelers kregen nauwelijks kansen en moesten zich gewonnen geven. De winstpartijen kwamen op naam van Luuk de Ruijter, Bartelo Oegema, Hans de Goede en David Hovannesian.

De volgende competitiewedstrijd is volgend jaar januari tegen het Zwolse Pegasus1.

De individuele scores:
Luuk de Ruijter – Theo Visschedijk       1 – 0
Sander Wissink – Rob Amato                 1 – 0
Guido de Romph – Karin Pruijssers      0,5 – 0,5
Henk Abels – Adriaan den Hertog         0,5 – 0,5
Dries Elskamp – Henk Pruijssers           0,5 – 0,5
Bartelo Oegema – Rien Bos                     1 – 0
Hans de Goede – Jacob Weseman         1 – 0
David Hovannesian – Ed v.d. Meulen   1 – 0.

 

 

Laat een reactie achter