Eerste zege voor tweede team

door Jan van Garderen

De Zeven Pionnen2 – O en O 2 (Kampen) 4,5 tegen 1,5

Op 20 september j.l. speelde ons tweede team tegen het tweede van O & O uit Kampen. Er werden spannende partijen gespeeld die het de moeite waard maakten om te volgen.

Op het eerste bord werd niet gespeeld omdat onze tegenstander met 5 man verscheen. Eigenlijk is dit jammer want het is veel leuker als er voor de punten gespeeld wordt. Het betekende dat wij dan een reglementaireĀ punt kregen en dat Jan Flierman aan de interne competitie kon deelnemen..

Op bord 2 speelde Harry Logtenberg een mooie partij en wist, middels positioneel spel, de stelling naar zijn hand te zetten. Dit resulteerde in winst voor ons. Op bord 3 speelde met zwart Zeko Ugljanin tegen W. Kronemeijer een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk eindigde in remise.

Op bord 4 speelde Wouter Beerthuis een prima partij en kwam een stuk voor te staan. Steeds sterker zag de stelling er voor hem uit totdatā€¦.hij een toren kwijtraakte. Wouter probeerde er nog wat uit te halen maar de winstkansen waren gekeerd en uiteindelijk moest hij het punt aan zijn tegenstander laten.

Op bord 5 speelde Chris Kruse met zwart met een Siciliaanse opening. Met systematisch en degelijk spel wist Chris de partij in zijn voordeel te beslissen. Op bord 6 speelde Frans een uitstekende partij en wist de partij in een voor hem voordelig eindspel de winst binnen te halen.

We wonnen met 4,5-1,5 en een goede start voor ons tweede team.

Laat een reactie achter