Eerste zwaarbevochten punt tegen Zutphen

Zutphen2 – De Zeven Pionnen 4-4

 

Het eerste punt voor De Zeven Pionnen in het seizoen 2014-2015 is binnen. In en tegen Zutphen werd het een zwaar bevochten remise: 4-4. Misschien hadden de Epenaren iets meer verdiend, maar met een gelijkspel kon toch iedereen tevreden zijn.

Zutphen was de tweede wedstrijd in klasse 2d van het seizoen. De eerste, een thuiswedstrijd tegen Theothorne uit Dieren, ging jammerlijk en volkomen onnodig verloren. Het werd dus tijd om een punt te scoren om niet meteen weer te degraderen naar de derde klasse. De Epenaren hebben we alles aan gedaan en gingen ook heel goed van start. Hans de Goede bereikte al snel een heel goede positie en schaakte heel regelmatig naar een vol punt. Bert Plooy voegde daar veel later een verdienstelijke remise aan toe. Bert offerde een pion voor open spel en een betere positie, maar zag uiteindelijk een toreneindspel in een gelijke positie eindigden. Andries Elskamp won wel, maar dat gebeurde op heel merkwaardige wijze. In een gelijke stelling bood Andries remise aan. Zijn tegenstander wachtte 40 minuten voordat hij besloot door te spelen. Kennelijk volkomen uit zijn concentratie kon hij het drie zetten later opgeven. Harry Logtenberg speelde een verdienstelijke partij en probeerde lange tijd tevergeefs met een pion meer te winnen. Harry moest berusten in remise.

Met de overige partijen en spelers ging het lange tijd heel redelijk en niemand uit Eper gelederen maakte zich zorgen over de einduitslag. Echter, in de laatste fase van de strijd ging er van alles mis. Berry van der Wee kon een moeilijke positie niet houden en moest opgeven. Datzelfde overkwam Marinus Wind, maar die leek lange tijd over sterke winstkansen te beschikken. Rein Schuring stond zelfs een stuk voor, maar moest dat en het volle punt ook weer inleveren. Bleef over Guido de Romph, twee seizoenen geleden een nauwelijks haperende puntenmachine. Ditmaal echter had Guido het moeilijk. Remise zou misschien nog haalbaar zijn geweest, maar dat was niet voldoende. In wederzijdse tijdkrapte waagde Guido een winstpoging en die slaagde ook nog. Zo werd het tot grote opluchting van de toekijkende Epenaren toch nog 4-4. Een goede afsluiting van een heel turbulente schaakavond.

 

Laat een reactie achter