En Passant is maatje te groot

Zeven Pionnen1 – En Passant1  1,5 – 6,5

Gelukkig is het geen 0 – 8 geworden, maar 1,5 tegen 6,5 laat ook weinig aan duidelijkheid te wensen over. En Passant was veel te sterk, zelfs met 3 invallers. Bij de gerenommeerde schaakclub uit Spakenburg/Bunschoten maakt dat overigens weinig uit. Ook de invallers bleken sterk en voorzien van torenhoge ratings, tenminste voor Eper begrippen. Gelukkig speelden Frans Voogt en Guido de Romph bij ons mee. Frans won en Guido speelde remise. Het eindresultaat werd daarmee iets draaglijker.

Wat verder nog te schrijven over de wedstrijd. Bij Henk Abels en Hans de Goede ging het al heel snel mis. Ook Dries Elskamp had geen schijn van kans na knullig pionverlies in de opening. Bartelo Oegema verloor ook al, met de witte stukken nog wel. En dan Dirk van der Maarel, die het dit seizoen toch heel behoorlijk doet. Er ontstond enige commotie rond de partij van Dirk, die, zo beweerde zijn tegenstander, een stuk zou hebben aangeraakt en met een ander stuk gezet. Dirk bestreed dat weer. Beide spelers beschuldigden elkaar van onsportief gedrag. De wedstrijdleider kon bij gebrek aan getuigen weinig doen dan beide spelers ‘gewoon’ verder te laten spelen. Het werd een boeiende partij, aldus Dirk. In het toreneindspel met 3 tegen 4 pionnen moest Dirk zich uiteindelijk gewonnen geven. Nog steeds mokkend over zoveel vermeend onrecht verliet zijn tegenstander de Prinszaal van de Eper Gemeentewoning. Bij dat ene incident is het gebleven. Maar het geeft toch een wat nare nasmaak aan het treffen.

Sander Wissink nam het op tegen Richard Vedder. Sander verheugde zich op die partij, maar kwam toch te kort en moest zijn koning omleggen. Guido speelde tegen een nog ongeslagen tegenstander en keek op het eind tegen een onbeschermde koningsstelling van zijn tegenstander aan. Meerdere veelbelovende offers hingen in de lucht, maar welke en hoe gaat het dan verder? Guido kwam er niet uit en accepteerde een remiseaanbod van zijn tegenstander. Die kwam daarmee goed weg.
Frans Voogt bracht het enige winstpunt binnen. Zelf meende Frans op een gegeven moment niet erg best te staan, maar in de slotfase sloeg hij toch toe. Gelukkig maar, een wedstrijd zonder één persoonlijke overwinning dat wil je als vereniging zeker niet meemaken. Achteraf en na raadpleging door de computer bleek Frans nooit slecht te hebben gestaan en zelfs twee goede mogelijkheden te hebben gemist. Maar dat maakte verder niet uit.

De volgende externe wedstrijd is op 9 februari uit tegen ZSG uit Zwolle.

Laat een reactie achter