Forse derde zege Zeven Pionnen2

door Jan van Garderen

Zeven Pionnen2 – Apeldoorn4   5 – 1

Op dinsdag 1 november speelde het 2e team tegen Apeldoorn 4. Dit was de 3e OSBO wedstrijd. Op bord 1 werd het eerste resultaat gerealiseerd. Zeko Ugljanin behaalde een keurige remise. Er was op een gegeven moment sprake van herhaling van zetten en was er geen andere uitslag mogelijk dan remise.

Het tweede resultaat kwam op bord 4 van Herman Schutte. Met de Schotse opening werd er begonnen. Geleidelijk werd de stelling van Herman steeds sterker. Hij kwam met een pion voor te staan. Zijn tegenstander had een paard op g8 en die kon daar niet weg, want dan dreigde een aanval via de h lijn. Zijn tegenstander stond eigenlijk, naast de pion, een stuk achter vanwege een passief paard op g8. De druk werd voor zijn tegenstander steeds groter en dit betekende de eerste overwinning van ons team.

Op het 6e bord werd de tegenstander van Wouter Beerthuis steeds verder in de verdrukking gespeeld. Op een gegeven moment stond Wouter een toren en een dame voor (ja je leest het goed) en je vraagt je dan af waarom men dan verder blijft spelen. Door deze overwinning was het 2,5 – 0,5 en hadden we nog zeker een punt nodig om de overwinning veilig te stellen. Hier zorgde Chris Kroese voor door een degelijke verdediging. Chris speelde de Siciliaanse opening. Op een gegeven moment had Chris een prachtige vrijpion die werd gepromoveerd tot dame. Door de overwinning van Chris stonden wij met 3,5 – 0,5 voor.

Op bord 5 speelde Frans Voogt een partij waar het goede denken van Frans zijn vruchten ging afwerpen. Wat tijd betreft stond zijn tegenstander ver voor, maar in het eindspel gaf Frans op een prachtige manier schaak waardoor zijn tegenstander een toren achter kwam te staan en was onze 4e overwinning een feit. Stand 4,5 – 0,5 voor ons. Spannend tot het laatst was de partij van Harry Logtenberg tegen Ed Blankestijn (Apeldoorn 4). Voor Harry leek het meer of minder een winnende stelling. Maar zoals bekend moet een winnende stelling nog wel in winst worden omgezet. Zijn tegenstander wist goed te pareren en daardoor eindige deze partij in remise. Daarmee werd de eindstand  5,0 – 1,0. Weer een prachtige 3e overwinning. En staan we nu op de eerste plaats in groep 3 C,

Laat een reactie achter