Fraaie zege Zeven Pionnen2 op Voorst2

De Zeven Pionnen2 – Voorster Schaakclub2  5 – 3

Het tweede team van De Zeven Pionnen heeft een goede en hard bevochten 5 – 3 overwinning geboekt op het lang niet malse Voorst2. De punten kwamen op naam van Harry Logtenberg, Berry van der Wee, Herbert Tessemaker, Rogier den Uyl en Herman Schutte. Zeko Ugljanin, Jan Flierman en Jan van Garderen moesten zich gewonnen geven.

De eerste helft van de avond zag er voor ons niet rooskleurig uit. Zowel Jan van Garderen als Jan Flierman kwamen met een ‘onschuldige’ achterstand van een pion uit de openingsfase. Op zich niet desastreus, maar ten gevolge van beter spel van de tegenstanders moesten beiden dat al snel met een nederlaag bekopen.
Ook voor Zeko Ugljanin gold hetzelfde lot. Hij raakte een loper kwijt en die achterstand bleek te veel om dat nog goed te kunnen maken. Bij Herman Schutte was de achterstand na het middenspel inmiddels opgelopen tot een loper en drie pionnen. In het hoofd van zijn tegenstander begon de overwinning reeds te gloren, maar daar dacht Herman anders over. In no time wist hij met heel sterk spel de achterstand om te zetten in zijn voordeel. Ze hadden nu allebei drie pionnen, maar hij had ook nog een loper. Toen een pion van hem vervolgens promoveerde was het punt snel gescoord. Zo was de tussenstand na vier gespeelde partijen 1-3 en het zicht op een overwinning nog ver weg.

Maar in de tweede helft van de avond lieten onze toppers zien dat er met hun niet viel te spotten. In een voor het oog gelijke stelling wist Herbert Tessemaker zijn tegenstander fraai te verrassen en toen die ook nog een toren moest inleveren was overgave voor hem de oplossing.
Ook de beide invallers, Berry van der Wee en Rogier den Uyl, speelden een sterke partij. Het behaalde voordeel in het middenspel wisten ze tot het einde goed uit te buiten. De gedwongen overgave van hun tegenstander was dan ook een logisch gevolg.

Met een tussenstand van 4-3 had Harry Logtenberg, als laatste speler nu het lot in handen. In een gelijk opgaande strijd maakte hij een kleine misstap in een afruil, maar wist dat goed te herstellen. Vervolgens werkte hij minutieus aan het plan om in het eindspel de stukken van zijn opponent vast te zetten en zo te kunnen promoveren. De winst werd afgedwongen volgens plan.

Zo bereikten we een mooie zege van 5-3 en staan nu op de derde plaats met 6 punten. Daarbij moet worden opgemerkt dat we de laatste ronde een bye hebben. De volgende en laatste ontmoeting is tegen Schaakstad Apeldoorn 5j op woensdag 11 maart.

Belangstellenden langs de zijlijn genoeg bij de strijd tussen De Zeven Pionnen2 en Voorster SC2. (foto's Andries Elskamp)

Belangstellenden langs de zijlijn genoeg bij de strijd tussen De Zeven Pionnen2 en Voorster SC2. (foto’s Andries Elskamp)

 

Harry Logtenberg (links) wint als laatste een spannende partij tegen G. van Heuvelen.

Harry Logtenberg (links) wint als laatste een spannende partij tegen G. van Heuvelen.

2020zevenpionnenvoorst

 

 

Laat een reactie achter