Herhaling van zetten tegen Doetinchem2

De Zeven Pionnen1 – Doetinchem2 6,5 – 1,5

Het begint wat eentonig te worden; in meerdere opzichten. Opnieuw heeft het eerste team van De Zeven Pionnen met riante cijfers gewonnen en opnieuw schaarde Vrouwe Fortuna zich wel heel nadrukkelijk aan Eper zijde. In de Eper Gemeentewoning ontspon zich tegen het bepaald niet zwakke Doetinchem2 een spannende strijd die uiteindelijk wat geflatteerd in het voordeel van de Epenaren uitviel. Met tien punten uit vijf wedstrijden staat het Eper team op de eerste plaats, maar Zevenaar2 ligt met een punt achterstand nog steeds op de loer.

Zowel de De Zeven Pionnen als Doetinchem kwamen gehavend aan de start en moesten ervaren krachten vervangen. Echt een rol van betekenis speelde dit niet. Alleen Dries Elskamp en Henk Abels wonnen vrij gemakkelijk hun partij. Zeko Ulgjanin en Berry van der Wee hadden toen al een keurige remise bijgeschreven. Maar met een 3-1 tussenstand leek de wedstrijd allerminst beslist. Alleen Harry Logtenberg kon na een leuke en spannende partij daar nog een remise aan toevoegen, de overige drie partijen stonden toch duidelijk minder voor de Epenaren. Sander Wissink, Bartelo Oegema en Dirk van der Maarel schaakten echter stug door in een poging uiteindelijk nog een puntendeling uit het vuur te slapen. Het werden echter op basis van karakter, doorzettingsvermogen en wat geluk drie volle punten.

In poule 2C zijn nog twee wedstrijden te gaan. Begin maart volgt de strijd tegen Zutphen2 en in april is de apotheose in een gezamenlijke slotronde. De Zeven Pionnen moet het dan opnemen tegen naaste concurrent Zevenaar2.

 

Laat een reactie achter