Kampioen, zonder te spelen!!!

Drie uitroeptekens. Het mag voor een keertje. Hoe lang is het niet geleden dat wij, het eerste team van De Zeven Pionnen, de kampioensvlag konden hijsen? Heel lang. Dat zonder te spelen. Meppel3 heeft ons een handje geholpen door met 5 – 1 van Twello2 te winnen. Dank mensen uit Meppel. Twello2 was nog de enig overgebleven concurrent en kon met een overwinning in Meppel ons tot op een punt benaderen. De laatste wedstrijd tegen Zutphen3 tijdens de gezamenlijke slotronde in Voorst zou dan de doorslag geven. Die wedstrijd is voor ons eigenlijk niet meer van belang, maar wel voor Zutphen in de strijd om degradatie.

Volgend seizoen mogen we het een klasse hoger proberen, in de tweede klasse dus en ik denk dat we daar ook thuishoren. In de derde klasse B waren wij naar mijn mening ook inderdaad de sterkste ploeg, niet in het minst door de inbreng van Bartelo Oegema en Dirk van der Maarel, de twee spelers die van Heerde overkwamen. Opvallend is dat bijna iedereen in het eerste team afgelopen seizoen goed scoorde, in ieder geval boven de vijftig procent. Rogier den Uyl haalde als vaste invaller zelfs 2 uit 2.

Overigens, ook ons tweede team doet het dit seizoen verrassend goed in de derde klasse A. Met een tweede plaats zouden ze zelfs eveneens kunnen promoveren, hoewel dat van verschillende omstandigheden afhankelijk is. In de laatste wedstrijd op 4 april in onze eigen EGW moet worden afgerekend met VSG3. De eerste plaats is praktisch gesproken buiten beeld. Het kampioenschap in 3A kan Schaakstad Apeldoorn4 nauwelijks meer ontgaan.

Laat een reactie achter