Koploper komt goed weg

De Zeven Pionnen – ASV6  3,5 – 4,4

Met het kleinst mogelijke verschil heeft koploper ASV6 uit Arnhem het eerste team van De Zeven Pionnen verslagen. Daarmee kregen de Epenaren iets te weinig. Een gelijkspel zou de krachtsverhoudingen beter hebben weergegeven.

In het eigen kulturhus werd voor elke pion gestreden en op diverse borden waren verrassende wendingen te noteren. Voor het Eper team scoorden Hans de Goede en Guido de Romph het volle punt. Hans deed dat op goede en evenwichtige wijze. Guido moest de hele partij een wat mindere positie verdedigen, maar profiteerde in het eindspel volop van de geboden kansen. Berry van der Wee, Bert Plooij en Rolf van der Hulst haalden remise binnen. Andries Elskamp, Rein Scburing en Harry Logtenberg moesten zich gewonnen geven. Andries verblunderde een goede positie en ook Rein zag een vrijwel zekere remise alsnog aan zich voorbij gaan.

Met nog een ronde te gaan verkeren de Epenaren nog steeds in degradatiegevaar. De laatste ronde is in Arnhem tegen Schaakstad Apeldoorn. Er moet dan gewonnen worden om niet te degraderen.

1 Comment

Laat een reactie achter