Maximale winst tegen Meppel5

De Zeven Pionnen – Meppel5 6 – 0

Heel vaak is het de Epenaren niet overkomen: winnen met de maximaal mogelijke score. Thuis tegen Meppel5 lukte het wel met 6 tegen 0 te winnen. Daarmee is de wedstrijd meteen ook wel uitgelegd. Het vijfde team van Meppel was niet opgewassen tegen de dadendrang van De Zeven Pionnen. Geflatteerd was de zege dan ook allerminst.

Harry Logtenberg en Hans de Goede waren het eerste klaar en zetten een 2-0 voorsprong op het scorebord. Heel diep hoefden zij niet in de reserves te tasten. Rein Schuring volgde al snel met eveneens een ‘normale’ overwinning, hoewel in het schaken niets normaal hoeft te zijn. De overige drie spelers aan Eper zijde moesten meer moeite en tijd investeren. Dries Elskamp pakte in de opening een pionnetje mee en liet dat voordeel niet meer los. Berry van der Wee en Marinus Wind konden bogen op hele goede stellingen, maar hadden wat moeite die ook in winst om te zetten. Ze speelden wel geconcentreerd verder en konden uiteindelijk het volle punt incasseren.

Met deze overwinning in de voorlaatste competitiewedstrijd kunnen de Epenaren een gooi doen naar de tweede plaats. Dat is met ere, maar zeer waarschijnlijk te weinig om kampioen te kunnen worden. O en O uit Kampen is in poule 3A waar De Zeven Pionnen in uitkomt, een maatje te sterk gebleken.

 

Laat een reactie achter