Nipt verlies in Putten

PSV/DoDo1 – De Zeven Pionnen1  4,5 tegen 3,5

In een harde, sportieve en spannende wedstrijd hebben de Puttense schakers met nipt verschil gewonnen van het eerste team van De Zeven Pionnen. Die overwinning is zeker niet onverdiend. De Puttenaren gingen er eens goed voor zitten om het forse verlies van vorig jaar recht te zetten. Dat lukte op het nippertje, maar de uitslag had voor hetzelfde geld andersom kunnen zijn.

In een grote, sfeerloze sporthal in Putten ontspon zich een spannende strijd. Invaller Harry Logtenberg moest zich al snel gewonnen geven, evenals Dirk van der Maarel. Daar stond een remise van Rein Schuring tegenover. Over een tikkeltje fortuin konden de Puttenaren op dat moment zeker niet klagen. Op de overige borden werd fel gevochten om elk half punt. Luuk de Ruijter, op papier de sterkste schaker, mocht daarentegen blij zijn met remise. Dat gold ook voor Henk Abels, die een moeilijke avond kende en ontsnapte met remise. Andries Elskamp leek goede zaken te kunnen doen, maar moest zich uiteindelijk in het verre eindspel gewonnen geven. De winstpartijen aan Eper zijde kwamen op naam van Bartelo Oegema en Hans de Goede.
Na twee gespeelde wedstrijden in poule 1C blijven de Eper schakers vooralsnog op een hatelijke nul steken. Er volgen nog diverse wedstrijden, maar duidelijk is dat het dit seizoe opnieuw niet eenvoudig zal zijn voor de Epenaren zich te handhaven. Dat is wel ietwat vreemd. Op papier en in theorie op basis van gemiddelde rating zouden de Epenaren juist een van de sterkte teams moeten zijn. Maar ja, het is sport, ’t kan verkeeren, de bal is rond etc. etc. Op naar de volgende wedstrijd in december tegen Combinatie1 uit Harderwijk.

 

 

Laat een reactie achter