Onverwacht grote zege ZP1

Zeven Pionnen1 – Meppel3  5,5 – 0.5

Tegen het toch bepaald niet zwakke Meppel3 heeft het eerste team een daverende 5,5 tegen 0.5 overwinning geboekt. Daarmee consolideert het team de eerste plaats in poule 3B van de regionale Osbo-competitie.

Terwijl alle vrijwilligers en medewerkers van kulturhus Eper Gemeentewoning zich te goed deden aan een gezamenlijke warme kerstmaaltijd in de Prinszaal zwoegden de Eper schakers achter de borden met de 64-velden in de grote Jumbozaal. Een enorme kerstboom zorgde voor de sfeer en gelukkig verliep op deze een na laatste schaakavond alles voor de Epenaren naar behoren. Al snel liep de score op naar 3-0. Dirk van der Maarel begint een vaste leverancier te worden van snelle overwinningen. Hij boekte zijn derde zege op rij, bewerkstelligt ook door een snelle ontwikkeling die een beslissende aanval inleidde. Berry van der Wee volgde op de voet met eveneens een snelle en heel regelmatige zege. Ook hij staat nog op een 100 procent score, maar dan uit twee partijen. Dries Elskamp bracht het derde punt binnen door te profiteren van een misser van zijn tegenstander.
Met deze tussenstand was het lang wachten op het volgende punt. Dat kwam uit handen van Rein Schuring, die langzaam maar zeker een klein voordeel uitbouwde en een pion naar de overkant loodste. Zijn opponent speelde nog lang maar tevergeefs door. Ook Hans de Goede, goed in vorm dit seizoen, koesterde zich door het bezit van een vrij-pion, die begerig naar promotie en metamorfose tot dame keek. Hans moest er hard voor werken, maar zegevierde uiteindelijk op goede wijze. Alleen Bartelo Oegema, de betrouwbare rots in de branding voor het team, kende een moeilijke avond. Een niet geheel gelukkige zet in de opening bezorgde hem heel wat hoofdbrekens en een mindere positie. Urenlang moest hij keepen om zijn tegenstander van zich af te houden, maar Bartelo slaagde daarin wonderwel en sleepte een moeizame maar verdiende remise uit het vuur. Kortom, een heel grote en goede overwinning op een traditioneel lastige tegenstander.

Laat een reactie achter