Ook Pegasus kan Eper schaakteam niet stoppen

De eindstelling van de partij van Dirk van der Maarel. Wit staat mat. De laatste zetten waren: 27. ……../Pd5- f4,
28. Te2-d2/ Th8-h3 ++

Pegasus1 – De Zeven Pionnen1  3 – 5

Het eerste team van De Zeven Pionnen heeft de vierde competitiewedstrijd tegen Pegasus1 uit Zwolle winnend afgesloten. In Zwolle (Berkum) werd het 5 – 3 in het voordeel van de Epenaren. Het Eper team moest daar wel heel hard voor werken. Na vier wedstrijden heeft het Eper team nog geen enkel punt hoeven in te leveren.

Guido de Romph kreeg de sterkste speler van Pegasus tegenover zich. Al snel werd tot remise besloten. Ook Bartelo Oegema bereikte remise, maar deze kwam na een heel gevecht tot stand waarbij Bartelo zich secuur moest verdedigen.
De eerste winstpartij kwam op naam van Dirk van der Maarel. In een remiseachtige stelling kon Dirk met paard en toren zijn tegenstander plotseling mat zetten. De overige punten kwamen op naam van Dries Elskamp, Luuk de Ruijter en Frans Voogt. Frans was als laatste klaar. Hij hoefde alleen nog remise te maken om de winst voor het team veilig te stellen. In een eindspel van paard tegen loper nam zijn tegenstander evenwel teveel risico en moest dat bekopen met een nederlaag. Voor Frans, voor het eerst in het eerste team actief, betekende dat een leuke binnenkomer.
Henk Abels en David Hovannesian moesten zich gewonnen geven. Voor David waren de druiven zuur. Hij stond lange tijd bepaald niet slechter en leek zelfs winstkansen te hebben. Henk boekte een van zijn zeldzame nederlagen. Hij is dit seizoen niet heel goed in vorm, maar verlies in een externe wedstrijd is Henk nog niet vaak overkomen.

De volgende wedstrijd in de externe SOS Netstand competitie is in februari tegen Apeldoorn3 in Apeldoorn.

 

Laat een reactie achter