Overtuigende winst voor tweede team

De Zeven Pionnen 2  –  VSG 3        6,5 – 1,5

Goed voorbeeld doet goed volgen. Het gezegde is zeker van toepassing voor het 2e team. Met eenzelfde uitslag als het 1e team een week geleden thuis, behaalde het 2e team een fraaie zege op VSG3 uit Ermelo. Op de ranglijst zijn we hen nu voorbij gestreefd en hebben een mooie 2e plaats bereikt met 4 punten uit 3 wedstrijden.

Beide teams verschilden maar weinig op de ratingslijst, maar achter de borden bleken de Epenaren toch een aanzienlijk sterker. Met name de eerste vier borden toonden hun overwicht in het spel. Herbert Tessemaker zette de toon en overmeesterde zijn tegenstander binnen het uur. Daarna was het de beurt aan Peter Overbeek, die behoedzaam voordeel wist op te bouwen en vervolgens snel het volle punt binnenhaalde. Bert Plooy stond in het middenspel met paard, loper en enkele pionnen voor, maar zijn tegenstander bleef er nog lang in geloven en stelde zo zijn verlies lang uit. Zeko had een spannende partij aan het eerste bord. In het eindspel stond hij een pion voor, maar zijn tegenstander maakte het daarna voor hem erg gemakkelijk  door een misser te maken. De partij van Herman Schutte ging gelijk op tot het einde en resulteerde vervolgens in een remise. Daarmee was de winst bezegeld en konden de overige drie borden vrijuit spelen.

Met lichte koorts achter het bord had invaller Riko Douma het zwaar, maar wist toch uiteindelijk een fraaie zege te behalen. Jan van Garderen dacht na afruil van de laatste stukken wel op een remise uit te komen. Met een bord alleen vol pionnen, dacht zijn opponent daar toch anders over en wist de volle winst binnen te halen. De koningsvleugel van hekkensluiter Jan Flierman stond het grootste gedeelte van de avond onder grote druk, totdat hij een kans kreeg om stukken af te ruilen. Met de verkregen ruimte zette hij de tegenstander zoveel onder druk dat die geen uitweg meer zag en de partij opgaf.

 

Laat een reactie achter