Remise als aftrap van eerste team

De Zeven Pionnen1 – Twello2  3-3

Het nieuwe seizoen in de externe schaakcompetitie is voor het eerste team begonnen met een 3-3 gelijkspel tegen Twello2. Op grond van rating waren de Epenaren favoriet, maar in de praktijk bleek daar weinig van. Na een spannende en af en toe tumultueuze strijd resteerde een 3-3 eindstand en dat was toch een goede afspiegeling van de verhoudingen die avond.

Invaller Rogier den Uyl gaf aan bord 6 het goede voorbeeld door snel een overwinning aan te laten tekenen. Rogier kreeg het initiatief, offerde een stuk voor aanval en die bleek voor zijn tegenstander niet te keren. Aan de overige borden ging het allemaal minder eenvoudig. Er werd heftig gestreden om voordeel en na uren schaken bleek zelf groot voordeel onvoldoende voor de winst en noteerde de wedstrijdleider enkele verrassende uitslagen.

Aan het derde bord schaakte Rein Schuring zich naar een veelbelovende positie, maar moest zich na een blunder gewonnen geven. Dirk van der Maarel en Berry van der Wee lieten elk een remise aantekenen na lang strijd te hebben geleverd. Hans de Goede berustte niet in remise en speelde in vrijwel gelijke stelling door. Hij boekte succes en won uiteindelijk nog zijn partij. Dat was maar goed ook. Aan het eerste bord leek voor Dries Elskamp alles naar wens te verlopen. Hij kreeg zelfs de dame voor een stuk cadeau, maar zijn tegenstander kon bogen op een veel betere positie en speelde door. Terecht. In wederzijdse tijdnood keerde het tij en moest Dries in een nederlaag berusten.

Het leverde een 3 tegen 3 gelijke eindstand op en daar kunnen beide ploegen uiteindelijk tevreden mee zijn. Maar de moraal van het treffen is duidelijk: het schaakseizoen is in alle hevigheid begonnen en de uitkomst aan het einde van het seizoen is nog volkomen open.

Laat een reactie achter