Ruime overwinning op Pallas

Zeven Pionnen1 – Pallas4  4,5 – 1,5

Met een 4,5 tegen 1,5 eindstand heeft het eerste team een ruime zege geboekt op Pallas4 uit Deventer. Op deze overwinning viel weinig af te dingen. Een normale uitslag zou iemand kunnen zeggen, maar in het schaken en in de sport algemeen is niets normaal noch vanzelfsprekend.

Het duel tegen Pallas is gespeeld in twee etappes. Op verzoek van Pallas zijn twee partijen vooruit gespeeld en dat leverde de Zeven Pionnen al een leuke 2 – 0 voorsprong op. Andries Elskamp won heel snel en bijna geruisloos. Bert Plooy moest alle zeilen bijzetten om remise te kunnen houden. Het werd zelfs nog een overwinning.

Een week later traden de overige spelers aan. Hoe krap Pallas in de spelers zit bleek uit het feit dat ze maar met drie mensen kwam opdraven. Een ziek geworden speler kon niet eens vervangen worden. Rein Schuring aan het eerste bord werd de pineut. Niets is vervelender dan niet spelen en de hele avond moeten toekijken. Een daverende overwinning is het niet geworden. Weliswaar won ook Berry van der Wee snel en soepel zijn partij, maar daarmee waren de winstpartijen op. Hans de Goede speelde nog remise en Marinus Wind moest zich gewonnen geven. Een achteloze zet in het begin van de partij kostte hem materiaal en ondanks hardnekkig verweer kon Marinus dat niet meer goedmaken.

Met 4 wedstrijdpunten uit drie ontmoetingen naderen de Epenaren de kop in de derde klasse B. Waarschijnlijk beslist de laatste wedstrijd tegen Pegasus uit Zwolle over het kampioenschap.

Laat een reactie achter