Tweede en gedeeld eerste

 

ZZS!2 – De Zeven Pionnen 1,5 – 4,5

Wat staat mooier: een gedeelde eerste plaats of tweede? Beide benamingen zijn van toepassing. In poule A van de derde klasse Osbo is het zelfs nog gekker. Drie teams zijn met eenzelfde puntentotaal als eerste geëindigd: O en O uit Kampen, Meppel3 en wij, De Zeven Pionnen uit Epe. De kampioen is O en O. Met een daverend aantal bordpunten waren ze eigenlijk al niet meer in te halen. In de laatste wedstrijd van het seizoen hebben de Kampenaren zich niet meer laten verrassen. Meppel3 en De Zeven Pionnen zijn niet alleen met eenzelfde puntentotaal maar eveneens met een gelijk aantal bordpunten tweede en derde geworden. De onderlinge score is in het voordeel van de Epenaren en wij mogen dus officieel de tweede plaats claimen. Dat is leuk en aardig, maar het levert niets op.

De laatste wedstrijd van het seizoen is met 4,5 tegen 1,5 gewonnen van ZZS!, wat staat voor Zwolle Zuid Schaakt. Dat hebben de Zwollenaren tijdens de gezamenlijke slotronde in Kampen helemaal niet zo slecht gedaan. In ieder geval was van heel veel krachtsverschil geen sprake.

Hans Busman kon na ruim een uur spelen al het volle punt noteren. Zijn tegenstander vergat zijn dame weg te zetten en met een dame minder is het lastig spelen. Dries Elskamp volgde met eveneens een overwinning, maar die kwam met enig geluk tot stand. Hans de Goede voegde daar een remise aan toe. Een scherpe opening verzandde uiteindelijk in een remisestelling. Berry van der Wee bekroonde een goed seizoen met een uitstekende overwinning in de slotronde. Ook Rein Schuring scoorde het volle punt. In een eindspel hield hij een loper over die het paard van zijn tegenstander overduidelijk de baas was. Alleen Jan Flierman moest zich verrassenderwijs gewonnen geven. Verrassend omdat Jan aan een heel goed seizoen bezig is. Na beter uit de opening te zijn gekomen wist Jan even niet meer hoe het verder moest. Zijn tegenstander profiteerde door een kwaliteit te winnen en dat voordeel niet meer af te staan.

 

Laat een reactie achter