Tweede punt is binnen voor Zeven Pionnen1

Amersfoort2 – Zeven Pionnen1  4 – 4

Het tweede punt is binnen. Hoera! Zwaarbevochten, dat wel, maar toch ook niet onverdiend. Misschien was een 4 – 4 gelijkspel wel een gerechtvaardigde uitslag en een goede afspiegeling van de krachtverhoudingen. Hoewel, Amersfoort2 mocht vooraf op grond van ratings wel ietwat hoger ingeschat worden dan De Zeven Pionnen.

Het is in het denksportcentrum van Amersfoort inderdaad op vrijwel alle borden een hele strijd geworden. Tot het bittere eind. De hele punten kwamen op naam van Sander Wissink, Dries Elskamp en Frans Voogt. Guido de Romph en Bartelo Oegema speelden remise. Daarmee is de eindstand verklaard. Verlies was er Chris Kruse, Hans de Goede en Dirk van der Maarel. Over alle partijen valt wel iets te zeggen. Dirk bijvoorbeeld stond een pion voor en dus veel beter, maar hij vergooide het in het eindspel. Ook Hans de Goede kon bijna de hele partij bogen op een klein voordeeltje, maar ook hij moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Daar stond een reuze meevaller van Dries tegenover. De Epenaar had opnieuw de sterkste tegenstander en speelde een moeizame partij. Tot het einde. Er bleek een stelling bereikt waarbij remise tot de mogelijkheden behoorde. De tegenstander van Dries dacht echter te lang na en ging door zijn vlag. Een cadeau natuurlijk, maar dankbaar door het Eper team aanvaard. De speler van Amersfoort was blijkbaar niet op de hoogte van het andere speeltempo in de SOS in vergelijking met de KNSB-wedstrijden op zaterdag. Bij de KNSB hebben de spelers 90 minuten voor 40 zetten en krijgen dan 30 minuten extra bedenktijd. Dat is bij de SOS anders (1 uur en 40 minuten plus 10 seconden per zet).

Na twee wedstrijden hebben de Epenaren twee punten vergaard en dat is veel meer dan vooraf op was gehoopt. De hele sterke teams moeten echter nog komen. De volgende wedstrijd is een thuisduel tegen SSC 1922 uit Soest.