Tweede team gaat onderuit in Ermelo

VSG Ermelo – De Zeven Pionnen2  4 – 2

door Jan van Garderen

Tja….je wil graag met een goed verslag komen, maar helaas na de 4-2  nederlaag moeten we er van uit gaan dat ons tweede team gaat degraderen. Het was spannend want wie zou de degradant worden ? Tja… en we moeten realistisch zijn. De laatste wedstrijd moeten we tegen de bovenste: Apeldoorn 3.

Ondergetekende ging al snel de mist in en na 10 zetten was het bekeken en stond ik een stuk en een pion achter. Ik was zo verbazend verrast en moest in mijn tegenstander mijn meerdere erkennen. Nu maar hopen dat op de andere borden een beter resultaat gerealiseerd wordt.

Bert Plooy had een gelijk opgaande partij en het leek richting remise te gaan, maar op de damevleugel ging het toch mis en na door twee torens schaak gezet te worden. De opbouw zag er wel van beide kanten goed uit. Maar ja …op het laatst werd de druk alsmaar groter en kon opgeven niet uitblijven. Dus 2-0 voor VSG2.

Op het derde bord verging het Chris Kruse duidelijk beter. Systematisch bouwde hij de partij met prachtig positiespel op en drukte hij zijn tegenstander als ware tegen de muur. Chris kon een pion promoveren tot dame. En daarmee stond Chris oppermatig in de stelling. En uiteindelijk won Chris de partij. Dus 2-1. En dan gloort er wat optimisme.
Aan het eerste en zesde bord speelde respectievelijk Zeko en Wouter. Ze kregen geleidelijk aan betere stellingen en in tijd een ruime voorsprong. Vooral Wouter speelde verdienstelijk aanvallend, maar steeds wist zijn tegenstander dit te pareren. Zeko had een zee van tijd in vergelijking met zijn tegenstander, maar het stond van beide kanten muurvast en werd het remise. En ditzelfde gold trouwens voor Wouter. De stand werd zodoende 3-2 voor VSG.
Op bord twee speelde Herman een spannende partij. Maar hij moest op een gegeven moment zijn dame geven voor 2 torens. In materieel opzicht stond zijn tegenstander beter. Herman vocht zich terug. En warempel, op een gegeven moment hadden beide dezelfde materiële situatie. Alleen Herman had een loper op de zwarte velden en zijn tegenstander een paard. Beiden hadden hetzelfde aantal pionnen. Remise op zijn minst of toch… De loper van Herman kon alleen maar op de zwarte velden, maar een paard switcht van een wit naar een zwart veld enzovoort. Op een gegeven moment ontstond er voor Herman een onhoudbare situatie en moest hij zich gewonnen geven.
Uiteindelijk 4-2 voor VSG. Jammer.

Laat een reactie achter