UVS maatje te groot voor ZP

Nijmegen4 – De Zeven Pionnen 6 – 2

Met een 6 – 2 nederlaag aan de broek keerden de spelers van De Zeven Pionnen terug uit Nijmegen. Het was geen onverwachte nederlaag, maar in het schaken is alles mogelijk en vooraf hoop je toch op een beter resultaat. De vooruitzichten waren al niet heel gunstig. Bert Plooy haakte op het laatste moment af wegens griep en een vervanger kon niet meer opgetrommeld worden. Het eerste tegenpunt was geboekt en spoedig volgden er meer in het verre Nijmegen. Harry Logtenberg en Rein Schuring raakten in de problemen en konden het tij niet meer keren. Andries Elskamp deed iets terug met een regelmatige overwinning na een scherpe strijd.

Bij de vier overgebleven borden bleef het spannend. Alleen kwamen Guido de Romph en Jan Flierman in tijdnood. Dat ze alle twee wat pionnen achter stonden leek niet eens het grote probleem. Jan kon niet goed met de tijdsdruk omgaan en kon opgeven na een blunder waardoor zijn tegenstander mat kon zetten. Guido speelde ijskoud door en was als laatste bezig. Met alleen de dames nog op het bord moest Guido drie vijandige pionnen zien tegen te houden. Dat lukte wonderwel en dus besloten de spelers tot remise.

De twee overige Epenaren waren toen al klaar met hun partij. Hans de Goede leek wat druk te hebben in ruil voor een pion en kon meteen opgeven op moment dat hij een volle toren in de aanbieding deed. Invaller Hans Busman speelde solide en maakte verdienstelijk remise in een partij die ook nooit de remisemarge leek overschreden. Kortom, een 6-2 nederlaag en dat is toch een overduidelijke score.

UVS blijft met deze zege tweede op de ranglijst en maakt zich nauwelijks illusies op meer. Daarvoor is ASV6 uit Arnhem te sterk. Dat team is de volgende tegenstander van de Epenaren. Een hele klus dus, maar wel een thuiswedstrijd.

 

Laat een reactie achter