Tweede team verliest in Twello

Twello SC2   –   De Zeven Pionnen 2          4,5 – 3,5

Aan de ambiance van restaurant “De Taverne” kan het niet hebben gelegen. Het is een gezellige plek met rust en ruimte. Toch waren de prestaties van de Epenaren minder dan in de vorige ronde en moesten we met een kleine nederlaag huiswaarts keren. We hebben stuivertje gewisseld met Twello 2 en zij staan nu een plaats boven ons.

Het komt zelden voor dat zo vroeg in de avond, al na één uur, 3 partijen zijn beëindigd. In de tussenfase ging het nog gelijk op, maar Bert Plooy zag iets over het hoofd en moest het eerste verliespunt incasseren. Op de borden van beide Jannen, van Garderen en Flierman, ontstond na de opening een dichtgetimmerde stelling met weinig zicht op nog iets goeds. Twee remises waren het gevolg. Invaller Berry Kasteel verspeelde een aangevallen loper op een open lijn. Verplaatsen zou hem zijn dame kosten. Dat was de inleiding tot zijn ondergang. Herman Schutte speelde een sterke partij en wist de koningsvleugel van zijn tegenstander zo onder druk te zetten dat die geen andere uitweg meer zag dan op te geven. Het eerste volle punt was binnengehaald met een 3-2 tussenstand.

Aan de drie eerste borden werd vervolgens nog hard gestreden. De partij van Zeko Ugljanin kende tot in de eindfase een gelijke afruil van stukken. In de ontstane ruimte wist Zeko echter beter met de stukken te manoeuvreren en tevens de druk verder op te voeren. Het resulteerde in een mooie aanval die tot een matstelling zou leiden. Zijn opponent kon dat alleen voorkomen door een toren te offeren. De winst was voor Zeko nu een kwestie van afdwingen. Harry Logtenberg speelde een goede partij en kwam via een open lijn dominant op de achtste rij te staan. Daarmee creëerde hij zich de mogelijkheid om daar winst uit te halen en dat lukte hem ook. Hij zag daarbij echter een eeuwig schaak van zijn tegenstander over het hoofd en moest genoegen nemen met remise.

Met een gelijk aantal punten waren nu alle ogen gericht op de laatste en beslissende partij van Peter Overbeek. In het begin had hij echter een pion op de koningsvleugel verloren. Dat heeft hem de gehele partij opgebroken. Ondanks zijn uiterste inspanning kon hij niet voorkomen dat de druk op zijn koningsvleugel steeds groter werd en hem tenslotte onvermijdelijk tot overgave dwong.

Wij hebben nu 4 punten uit 4 wedstrijden en vormen de middenmoot. Met nog twee wedstrijden te gaan is de volgende ontmoeting een thuiswedstrijd tegen Voorster SC2.

 

Laat een reactie achter