Volgend seizoen dan maar weer …

De Zeven Pionnen1 – BDSV 1,5 – 6,5

Er zijn van die dagen… inderdaad, dat je maar beter iets anders kunt gaan doen. In eigen Eper Gemeentewoning ging het tegen de Barneveldse dam- en schaakvereniging bijna alles mis. Het resulteerde in een forse nederlaag, waardoor degradatie naar de eerste klasse welhaast een feit is.

Op de zege van de Barnevelders viel weinig af te dingen, maar de score viel wel erg hoog uit. Daar leek het tegen het einde van de avond zeker niet op. Weliswaar verloren Hans de Goede en Henk Abels al vrij snel hun partij en moest ook Sander Wissink het punt inleveren, maar Dirk van der Maarel speelde het eerste punt binnen. Uiteindelijk bleek dit het enige winstpunt te zijn.
Het noodlot sloeg toe bij Dries Elskamp. In vrijwel gewonnen stelling liet hij zijn dame instaan en kon meteen opgeven. Bij Guido de Romph voltrok zich een soortgelijke ramp. In gelijke stelling bleek zijn koning midden op het bord zich plotseling in een matnet te bevinden. Redding was ook hier niet meer mogelijk. Om de malaise compleet te maken verloor Luuk de Ruijter een toreneindspel met een pion meer voor zijn tegenstander. Dat zijn we niet van hem gewend, maar kennelijk was het zo’n avond waarop bijna alles tegenzit.
Frans Voogt tenslotte probeerde een stelling met een pion meer nog wel te verzilveren, maar door de aanwezigheid van ongelijke lopers moest hij zijn pogingen staken. In ieder geval haalde hij nog een remise binnen. Erg draaglijk werd de score ook daarmee niet.
Met nog twee wedstrijden te gaan (tegen Schaakstad1 en tegen Amersfoort1) is het pleit voor De Zeven Pionnen in de hoofdklasse C vrijwel beslecht. Alleen theoretisch is nog aan degradatie te ontkomen, maar dan moeten er wel wonderen gebeuren. Volgend seizoen dan maar weer kampioen worden, merkte een van de Eper spelers op.

 

 

2 Comments

 • berry kasteel schreef:

  Andries, dat van jouw Dame herken ik in mijn eigen partijen maar al te goed.Soms is die Dame een P,T of L en opeens staan ze naast het bord. Ik had jou op de volgende clubavond willen vragen hoe jij blunders vóórkomt ……….

 • berry kasteel schreef:

  Er zijn van die dagen……

  Nee Karel,nee Karel niet vandaag
  Nee Karel nee,al wil je nog zo graag
  D’r zijn van die dagen dat ik niks kan velen
  GA MAAR LIEVER SCHAKEN MET DIE INTERLECTUELEN
  Wie weet wil ik morgen,maar dat is nog de vraag
  Dus nee Karel,echt Karel,heus Karel,weg Karel
  Absoluut niet vandaag

  Elsje de Wijn in 1969. De ouwe lullen kennen haar nog wel.

Laat een reactie achter