Voor eventjes zijn we koploper

De Zeven Pionnen1 – Zutphen2  6,5 – 1,5

Even maar, heel even zijn we koploper in de eerste klasse C. Dat heeft te maken met de forse 6,5 – 1,5 overwinning op Zutphen2, maar eveneens omdat we als eerste de uitslag hebben doorgegeven. Die is al verwerkt, terwijl de overige matches of nog gespeeld of doorgegeven moeten worden. Die eerste plaats houden we natuurlijk niet. Maar het staat leuk en … we mogen er nu toch vanuit gaan dat we het eerste klasserschap hebben veilig gesteld. Het is maar net in welk perspectief je de wereld beziet. Nou, als dat geen filosofische ontboezeming is…

Geen problemen dus in de wedstrijd tegen het onderaan staande Zutphen2. De schakers uit Zutphen hebben alles nog verloren en met grote cijfers ook.  Makkie dus ook? Nou nee. De acht spelers uit Zutphen vochten er wel voor, maar konden het uiteindelijk niet bolwerken tegen de betere schakers uit Epe en Heerde. De uitslag had zelfs nog wat hoger kunnen uitvallen. Dries Elskamp en Hans de Goede lieten goede stellingen in remise verzanden. Ook Bartelo Oegema liet een puntendeling aantekenen, maar moest daar wel tot in tijdnood voor vechten. Tot het bitter-zoete einde.
De volle punten kwamen op naam van Luuk de Ruijter, Sander Wissink, Henk Abels, Rein Schuring en Dirk van der Maarel. De laatste bracht zijn tweede zege dit seizoen op het scorebord en was daar best heel blij mee.
Het eerste team van De Zeven Pionnen is met deze overwinning op 6 punten uit 5 wedstrijden gekomen. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen: tegen het sterke Zwolse ZZS!1 en tegen het eveneens sterke team van Leusden1 in de laatste gezamenlijke ronde op vrijdag 3 april in Putten. De strijd om de koppositie en het kampioenschap is uitermate spannend. Het volgende treffen voor de Epenaren is een uitwedstrijd tegen Zwolle-Zuid!1 op donderdag 12 maart.

Laat een reactie achter