Winst in Meppel, met enig geluk

Meppel3 – De Zeven Pionnen 2-4

Zonder geluk vaart niemand wel, luidt het spreekwoord. De goede 4-2 overwinning van de Epenaren in de uitwedstrijd tegen Meppel3 is met enig geluk en heel veel inzet en doorzettingsvermogen tot stand gekomen. Tot het eind bleef het spannend en remises werden niet genoteerd. Opvallend was de verjonging van het Meppelse team. In schaakkracht zijn ze er bepaald niet op achteruit gegaan. In de fraaie en oude horecagelegenheid Oasis in het centrum van Meppel, wat is het toch fantastisch om in die ambiance te kunnen schaken, ontspon zich een ware veldslag.

Rein Schuring en Harry Logtenberg moesten in Meppel de eer aan hun tegenstander laten. Rein verloor flink, zo erkende hij zelf, van een jonge maar heel goede tegenstander. Ook Harry speelde tegen een jonge en sterke telg uit de Meppelse schaakopleiding en moest zich na een verrassende manoeuvre van zijn tegenstrever gewonnen geven.

Hans de Goede speelde een fraaie partij tegen een oude rot in het vak en noteerde het eerste punt voor de Epenaren. Kennelijk gaf dat de anderen moed, want ook Berry van der Wee, Andries Elskamp en Jan Flierman wonnen hun partij. Berry toonde zich in het eindspel de meerdere. Andries moest alles uit de kast halen en incasseerde het volle punt na een spannende partij. De schaakpartij van Jan kon alle kanten op en de kansen wisselden met het uur. Op het moment dat hij duidelijk minder leek te staan kon Jan echter mat achter paaltjes geven. Vier punten op een rij dus voor de Epenaren en een enigszins gelukkige maar duidelijke overwinning.

Met deze derde achtereenvolgende overwinning blijven de Epenaren mede-koploper. Het volgende treffen volgt in januari tegen O en O uit Kampen, een sterk team dat huizenhoog favoriet voor de titel is.

Laat een reactie achter