Winst tegen kampioen Pegasus

Pegasus1 – De Zeven Pionnen 2-4

Met een goede en verrassende 4-2 zege op kampioen Pegasus1 heeft het eerste team van De Zeven Pionnen het seizoen goed afgesloten. De Epenaren zullen zeker na de klinkende overwinning in de laatste ronde nog wel eens meewarig en hoofdschuddend terugdenken aan de wedstrijd en nederlaag tegen degradatiekandidaat Combinatie2. Als die wedstrijd zou zijn gewonnen….. Maar als telt natuurlijk niet. Volgend seizoen zijn er nieuwe kansen en Pegasus speelt dan een klasse hoger.

In de slotronde bij Pegasus thuis in Zwolle wonnen Hans de Goede en Andries Elskamp hun partij. De overige vier partijen eindigden in remise: Rein Schuring, Bert Plooy, Berry van der Wee en Harry Logtenberg. Berry kende een uitermate goed seizoen en werd topscorer bij de Epenaren met 4,5 punten uit 6 partijen. Andries haalt 4 uit 5 wedstrijden en Rein 3,5 uit 6.

De Zeven Pionnen is met 8 punten uit 6 wedstrijden op een derde plaats geƫindigd in de derde klasse B. Pegasus werd met 10 punten kampioen en Heerde met 9 punten tweede. De slotronde was overigens ongekend spannend in de strijd om degradatie. Vier teams kwamen daarvoor nog in aanmerking. Uiteindelijk eindigden twee ploegen gelijk op de laatste plaats: Pallas4 en ZZS!2. Deze teams moeten nu waarschijnlijk een beslissingswedstrijd spelen.

Laat een reactie achter