Zeven Pionnen degradeert naar derde klasse

Schaakstad4 – De Zeven Pionnen 4,5 – 3,5

Het verblijf van De Zeven Pionnen in de tweede klasse, waar we eigenlijk ook thuishoren, heeft maar één seizoen geduurd. Met 3 punten uit 7 wedstrijden zijn de Epenaren gedegradeerd. Misschien onnodig, maar anderzijds, dan hadden we maar beter moeten presteren.

In de laatste competitiewedstrijd werd het opnieuw een heel kleine nederlaag tegen het sterke Schaakstad4: 4,5 tegen 3,5 dus. Naaste concurrent Zutphen2 won zoals verwacht in de laatste ronde tegen de andere degradant Pallas en speelde zich daarmee in veiligheid. Wat aantal bordpunten betreft staan de Epenaren ver voor, maar dat telt even niet. De wedstrijdpunten geven de doorslag.

Tegen Schaakstad kon het eerste team van Epe geen beroep doen op eerste bordspeler Guido de Romph. Hij is deze week voor de tweede maal vader geworden, en dat is natuurlijk wel even belangrijker dan een partijtje schaken. Hans de Goede en Berry van der Wee wonnen hun partijen. Hans scoorde dit seizoen 4,5 punten en werd daarmee topscorer van het team. Voor remises zorgden Andries Elskamp, Bert Plooy en Rolf van der Hulst. Rein Schuring, Jan Flierman en Hans Busman moesten zich gewonnen geven.

Volgens seizoen spelen de Epenaren zeer waarschijnlijk in de derde klasse. Door de jaren heen is het lastig gebleken om daaruit weer te promoveren naar de tweede klasse.

Laat een reactie achter