Zeven Pionnen derde in competitie

De Zeven Pionnen – Pegasus 3-3

In de regionale Osbo-schaakcompetitie is De Zeven Pionnen als derde geëindigd. De laatste wedstrijd tegen titelkandidaat Pegasus1 uit Zwolle kende een 3-3 eindstand. Pegasus is daarmee tweede geworden, terwijl Combinatie uit Harderwijk de titel in de wacht sleepte en promoveert naar de tweede klasse.

De laatste wedstrijden in de poule waren alleen op papier spannend. In de gezamenlijke speelronde in Putten liet Combinatie er geen gras over groeien en versloeg Schaakmaat4 met de alles zeggende cijfers van 6-0. Pegasus kon gelijk komen door ook met 6-0 van De Zeven Pionnen te winnen. Dat heeft er geen moment ingezeten. De Epenaren kwamen sterk voor de dag en leken af te stevenen op een kleine overwinning en daarmee de tweede plaats voor zich op te eisen. Dat lukte net niet. Voor de Eper schakers scoorde Harry Logtenberg een goed punt, na de hele partij voordeel te hebben gehad. Guido de Romph moest zich in alle bochten wringen om eveneens het volle punt te innen. In de opening liet Guido zich verrassen. Weinigen gaven nog iets voor zijn kansen, maar Guido knokte zich terug en wist zelfs nog de winst te grijpen.

Rein Schuring en Hans de Goede boekten een vechtremise, waarop weinig af te dingen viel. Minder goed verging het Berry van der Wee en Dries Elskamp. Berry kwam in een mindere stelling terecht en kon dat niet meer rechtzetten. Andries leek een regelmatige overwinning te behalen, maar op het moment van oogsten week hij van het juiste pad af en moest verrassenderwijs zelfs de eer aan zijn tegenstander laten.

Desondanks, de 3-3 eindstand mag rechtvaardig worden genoemd gezien de vrijwel gelijke krachtsverhoudingen. De twee ploegen zagen Combinatie uit Harderwijk voorbij stevenen na een  wel heel grote overwinning tegen Schaakmaat4. Het kampioenschap van de Harderwijker mag verdiend worden genoemd. Het team verloor slechts eenmaal: tegen Pegasus. Opmerkelijk feit is dat Combinatie alle wedstrijden met dezelfde spelers aantrad en niet eenmaal een invaller hoefde in te zetten.

Laat een reactie achter