Zeven Pionnen wint van Ede na spannende strijd

De Zeven Pionnen – ESV Ede 2 -2 en na barrage 2,5 – 1,5

Aan spanning heeft het niet ontbroken tijdens de eerste wedstrijd in de bekercompetitie van de Osbo. Na de reguliere wedstrijd resteerde een gelijke 2 – 2 stand en dus bleek een barrage noodzakelijk. Die is in het voordeel van de Epenaren uitgevallen. Het team gaat dus door naar de volgende ronde, de kwartfinale.

De Edenaren bleken met name niet opgewassen tegen de dadendrang van Luuk de Ruijter en Guido de Romph. Ze wonnen alle twee zowel de reguliere partij (met de standaard tijd) als de beslissende snelschaakpartij. In de reguliere partij sleepte Luuk de winst pas in het (toren)eindspel binnen. Guido was als laatste klaar en besliste de partij op fraaie wijze, waarbij zijn vrij sterke tegenstander promotie en vervolgens ondekbaar mat niet meer kon verhinderen. Voor Luuk was het de vierde officiƫle partij meetellend voor de rating in een week tijd. Hij heeft ze alle vier gewonnen.
Harry Logtenberg en Frans Voogt verloren weliswaar hun reguliere partij, maar dat had zeker niet gehoeven. Zowel Harry als Frans stonden glad gewonnen. De optimisten in Epe ruimden al de borden en stukken op, maar het noodlot sloeg toe bij zowel Harry als Frans. Wellicht is het een ook een gemis aan hardheid, feit is dat Harry en Frans hun partijen nog verloren.
Een barrage bleek nodig en volgens de statuten zijn dat snelschaakpartijtjes met 3 minuten per persoon en 5 seconden per zet. Luuk was opnieuw snel klaar met een duidelijke winst. Harry verloor en Frans boekte een remise via een eindspel met ongelijke lopers, die niet te winnen bleek voor beide partijen. Opnieuw schaakte Guido als laatste op het oog rustig door in een eindspel van dame tegen twee torens, waarbij Guido met zijn dame bovendien nog een aantal pionnen meer op het bord had. Zijn tegenstander promoveerde een pion tot dame, maar zag zich op de volgende zet van Guido pardoes mat gezet. Mooi gedaan Guido!

Volgens mij zijn er nog geen andere partijen gespeeld in de bekercompetitie van de Osbo. Belangstellenden kunnen dat volgen via SOS Netstand en dan klikken op bekercompetitie Osbo. De volgende tegenstander kon wel eens een heel sterke zijn, gezien de verenigingen die zich hebben ingeschreven voor de bekercompetitie. Wint De Zeven Pionnen ook de kwartfinale dan volgt in een gezamenlijke ronde op zaterdag zowel de halve finale als de finale. Maar dan zijn we waarschijnlijk al diep in het voorjaar beland.

Laat een reactie achter