Zeven Pionnen1 – SSC1922 1 3 – 5

Epe – Soest  3 – 5

Na twee verrassende remises heeft het eerste team van De Zeven Pionnen de eerste nederlaag moeten incasseren. De schakers uit Soest wonnen, misschien verdiend maar toch enigszins fortuinlijk, met 3 tegen 5. Een nieuwe remise behoorde zeker tot de mogelijkheden, maar het mocht ditmaal in de Brinkzaal van de Eper Gemeentewoning niet zo zijn. Overigens, de gemiddelde rating van de spelers uit Soest is aanzienlijk hoger dan van de Eper schakers.

Dirk van der Maarel bracht het eerste winstpunt voor de Eper vereniging op het scorebord. Dirk speelde goed en veroverde heel wat pionnen, waar zijn sterke vrouwelijke tegenstander te weinig tegenover kon zetten. Mooi gedaan Dirk. Daar stond een nederlaag van Henk Abels tegenover, die zijn beschermende pionnen voor zijn koningstelling zag weggeslagen. Dat kon de stelling van Henk niet verdragen. Ook Bartelo Oegema verloor zijn partij. Bartelo speelde naar eigen zeggen ietwat te passief. Sander Wissink zag zijn mooie honderd procent score de mist in gaan. Zijn heel sterke jonge tegenstander kwam in een mindere stelling terecht, maar Sander verzuimde ditmaal om toe te slaan en kwam minder te staan. Uiteindelijk moest ook Sander zich gewonnen geven. Frans Voogt verloor eveneens. Frans stond volgens zeggen helemaal niet minder, maar heeft het ergens onderweg kennelijk toch niet helemaal goed gedaan.

Invaller Rogier den Uyl speelde erg goed tegen eveneens een sterke tegenstander met enkele honderden ratingpunten meer. Dat was op het bord niet te zien. Rogier won zelfs een stuk, maar liet zijn partij in remise verzanden. Toch mooi gedaan. Een puntendeling behaalde ook Dries Elskamp, maar die moest vrijwel de gehele partij nauwkeurig verdedigen. Uiteindelijk eindigde de partij in zetherhaling en dus in een remise. Guido de Romph won, maar mocht over geluk bepaald niet klagen. Guido verkeerde in razende tijdnood en had in het eindspel een vrijwel gelijke stelling op het bord. Normaal gesproken zou een remise het hoogst haalbare zijn, maar de tegenstander van Guido vergaloppeerde zich lelijk en gaf pardoes een stuk weg. Een gelukje dus.

Na drie competitieronden is van enige tekening in de hoofdklasse C nog nauwelijks sprake. De Epenaren hebben de theoretisch ‘zwakkere’ ploegen nu gehad en moeten komende zes wedstrijden opboksen tegen heel sterke teams. De eerstvolgende is Hoogland1 uit Amersfoort, een van de vele titelpretendenten.

 

Laat een reactie achter