Zeven Pionnen1 – VSG1 4 – 4

Natuurlijk degraderen we, het zou raar zijn wanneer dat niet het geval is. Maar… geheel zonder punten zal dat niet het geval zijn. Evenals ZZS! vorig seizoen in de Hoofdklasse C hebben wij in ieder geval al 1 wedstrijdpunt binnengehaald. Tegen het bepaald niet zwakke VSG1 werd het 4 – 4 in Epe. Alle zwartspelers hebben gewonnen. Dat houdt in dat ook geen enkele remise moest worden opgetekend. Overigens, de individuele uitslagen op SOS Netstand kloppen natuurlijk niet. Kennelijk zit er een software fout ergens in het programma verborgen.

Met een gelijkspel behaalden we meer dan voor begin van de wedstrijd gedacht. Luuk speelt bij ons niet meer extern, Guido meldde zich ’s ochtends ziek en Dirk is nog op vakantie. Zou dat wel goed gaan? We vreesden het ergste. Ook de Ermeloers hoopten de eerste twee wedstrijdpunten binnen te halen. Zo wordt er nu eenmaal naar ons gekeken. Wie de gemiddelde ratings van de teams bekijkt, moet erkennen dat wij eigenlijk niets in de hoofdklasse te zoeken hebben. Evenwel, het is en blijft sport en dan zijn verrassingen bepaald niet uitgesloten. Uiteindelijk mocht VSG nog blij zijn met een puntendeling. Halverwege de wedstrijd stonden wij al met 3 – 0 voor. Invaller Chris Kruse profiteerde van een misser van zijn tegenstander en moest bijna de gehele avond toekijken, weliswaar met een glimlach om de mond, maar toch. Niets doen en alleen maar kijken naar anderen is niet bijster aangenaam. Hans de Goede volgde met een gedegen overwinning in een Spaanse partij. En die winst ging eigenlijk vanzelf. Sander Wissink volgde zijn voorbeeld met ook al een leuke zege. Het vierde punt kwam op naam van Dries Elskamp, die op papier de moeilijkste tegenstander tegenover zich kreeg. Die beste man kreeg geen spel en geen kans, ondanks dat zwart de gespeelde opening niet kende. Ook deze winst ging eigenlijk vanzelf, hoewel tot het eind zorgvuldigheid geboden was. De VSG-speler liet zich op het eind wel mat zetten en toonde daarmee zijn respect naar zijn tegenstander.

Met deze vier zeges van alle zwartspelers was de koek voor de Epenaren jammer genoeg op. Invaller Zeco Ugljanin, Henk Abels, Bartelo Oegema en Frans Voogt moesten zich gewonnen geven. Hoe dat allemaal tot stand kwam? Geen idee. Zeco speelde overigens tegen een sterke tegenstander aan het tweede bord. Geen schande dus, dat verlies.
Na deze wedstrijd volgen nog 8 andere duels tegen veelal heeeel sterke ploegen. De volgende is een uitwedstrijd tegen Amersfoort2.

(inmiddels zijn de juiste individuele scores ingevoerd in SOS Netstand)

Laat een reactie achter