Zeven Pionnen2 – MSV1 (Meppel) 3,5 – 2,5

door Jan van Garderen

Laat ik beginnen met excuus te maken bij het laat aanleveren van dit verslag. Dit had inderdaad eerder gedaan moeten worden.

Op het eerste bord speelde Harry Logtenberg tegen Bart de Clopper met een 200 hogere rating dan Harry. In het begin ging de partij aardig gelijk op, maar geleidelijk aan veroverde de tegenstander van Harry meer velden en dit bleek steeds meer in het nadeel van Harry te zijn. De duidelijk hogere rating van zijn tegenstander kwam dan uiteindelijk tot uiting in het resultaat 0-1.

Frans Voogt aan het tweede bord kree een Slavische verdediging voorgeschoteld. (De Slavische verdediging werd vooral door Max Euwe veel gespeeld). Frans miste een paar flinke kansen om positioneel voordeel te halen. Daarna ging het van kwaad tot erger. Frans won nog wel een kwaliteit met een kleine combinatie. Maar de stelling werd steeds gecompliceerder en in het nadeel van Frans. Uiteindelijk moest Frans zich gewonnen geven en het tweede verliespunt werd genoteerd.
Rein Schuring (die inviel voor Zeco Ugljanin) speelde een goede partij en kwam geleidelijk steeds sterker te staan. Zijn tegenstander moest daardoor opgeven en Rein zorgde voor een goed punt.

De eerste winst voor ons werd behaald door Wouter Beerthuis. Niet lang naar het begin van de partij beging zijn tegenstander een blunder en de partij opgaf. Chris Kruse blonk uit door degelijk spel. Steeds minder moeilijk was het voor hem om de aanval van zijn tegenstander te pareren. Uiteindelijk nam Chris het initiatief over. Er kwam nog een kleine matdreiging van de tegenstander, maar dit bleek geen enkel effect meer te hebben. Chris won.
Omdat Herman Schutte verhinderd was besloot ik zelf aan bord 6 te gaan spelen.In de openingsfase kreeg ik steeds meer het initiatief en steeds moest mijn tegenstander een verdedigende zet bedenken om de aanval op zijn koningsvleugel te pareren. De zwarte loper kon ik slaan, maar stelde dit steeds uit. En dit had ik juist wel moeten doen. Bij analyse bleek dat ik dan in een gewonnen positie stond. Mijn tegenstander wist de angel uit mijn aanval te halen en we waren het beiden eens met een remise.

Dus de uitslag 3.5 – 2.5 in ons voordeel. Met dit resultaat staan we weer bovenaan en komt promotie naar de tweede klasse dichterbij. Maar…. laten we oppassen voor teveel opportunisme. De volgende wedstrijd is op dinsdag 21 maart in Hattem tegen Denk en Zet 2. Leuk weetje: op 21 maart 1685 is de grote componist Johann Sebastian Bach geboren.

 

De stand na 6 ronden

Team MP BP 1 2 3 4 5 6 7 8 9
8 19 5 4 2
8 17 1 5 4
3. O&O 2
6 19.5 5 6
6 19 2 3 2 3
6 15.5 3 3
6 14.5 4 1 4 4
7. ZZS! 2
5 14 3
8. MSV 1
3 15.5 2 1 3
0 10 0 2

 

Laat een reactie achter