ZP bereikt finaledag van Osbo-bekercompetitie

De Zeven Pionnen – VSG  3 – 1

Voor de tweede maal in de geschiedenis van de club heeft De Zeven Pionnen de finaledag van de bekercompetitie van de Oostelijke Schaakbond bereikt. Na eerdere winst op ESV uit Ede werd in de kwartfinale VSG uit Ermelo met een ruimte 3 – 1 nederlaag naar huis gestuurd. De winstpartijen kwamen op naam van Sander Wissink, Guido de Romph en Henk Abels. Alleen Dries Elskamp verloor zijn partij.

Beide teams kwamen enigszins verzwakt aan de start. Zowel bij De Zeven Pionnen als bij VSG ontbraken de beste en dus de eerste bordspelers. Henk Abels won als eerste zijn partij. Hij kwam beter uit de opening, won een pion en bouwde dat voordeel langzaam maar zeker uit. Dries Elskamp vocht tegen de bierkaai. Hij stond positioneel steeds minder en na een lang gevecht werd de druk van zijn tegenstander te groot. Guido de Romph speelde een goede partij en won ogenschijnlijk geruisloos tegen een lang niet zwakke tegenstander. Daarna was het wachten op de afloop van de partij van Sander Wissink. Spelend met de zwarte stukken won Sander weliswaar een pion, maar zag zijn tegenstander in een toreneindspel een gevaarlijk initiatief ontwikkelen. Sander ving die aanval echter goed op en kon uiteindelijk een pion tot dame promoveren. Daarmee was het pleit voor de Ermeloërs beslecht.

De finaledag, met eerst een halve finale en daarna een finale, met vier ploegen is reeds vastgesteld op zaterdag 29 april bij ASV in Arnhem.

Laat een reactie achter